Real Maskin – Lekstorp

Då har vi kommit till årets roligaste matchrapport hittills. Det handlar såklart om Reals första seger för säsongen. Den kalla och delvis regniga onsdagskvällen var det Lekstorp som kom på besök till Bergsjövallen.

 

Startelvan mot Lekstorp. Brask ser redan här ut att ha fullt fokus

Startelvan mot Lekstorp. Brask ser redan här ut att ha fullt fokus

Real fick inför matchen göra en del ändringar sen förra matchen. Junior var tvungen att jobba vilket gjorde att Vincent hade möjlighet att göra debut mellan stolparna. Vincent var tyvärr sjuk och nästa påtänkta var John, men John är inte officiellt klar så det gick inte. Så frågan gick istället till Richard ”Janneklass” Jansson. Men han valde blowit framför Real. Därmed föll turen på Jimmi Brask. Jimmi Brask svarade självfallet ja och han fick äran att vakta målet.

 

I övrigt kan sägas att Kalle gör sin första match och som nyutsedd vice-kapten fick han bära bindeln i Juniors frånvaro. Mange fick fortsatt förtroende i anfallet efter sitt mål senast och Joel som var mästerlig i mitten fick fortsätta där.

 

Matchen börjar lugnt och fint. Det är Real som håller i taktpinnen och för matchen under hela inledningen. Det blir en del frisparkar och hörnor som är nära att rendera i mål. Men det dröjer till mitten av första halvlek innan Real spräcker nollan. Andres slår en hård, låg hörna mot första ytan. Fredrik skarvar den vidare in mot mitten där Joel (endast enligt honom själv) nuddar den med knät. Den obefintliga knästyrningen hamnar hos Kalle som kan raka in bollen i tom kasse. 1-0 och allt är frid och fröjd, men vi är inte nöjda där.

 

Dagens lagkapten gjorde 1-0

Dagens lagkapten gjorde 1-0

Andres slår nu hörna från vänster. Hörnan plockas bort av Lekstorps-gubbarna men inte mer än att den kommer ut till Andres igen. Andres slår igen ett lågt hårt inlägg som Mange-Mos vackert styr in till 2-0. Lekstorps-gubbarna ropar på offside men Manges hybris gör att domaren inte vågar blåsa. …och så var det inte offside heller.

 

Fram till halvtidsvilan är det fortsatt Real som håller i matchen.

 

I början av andra halvlek får Lekstorp chansen att skapa efter en fast situation. Bollen går mot Brask som ska plocka in den i skopan men tappar ut bollen. Direkt är en Lekstorp-gubbe där och petar in returen mellan benen på en sittande (!) Brask. 2-1 och liv i matchen, skulle man kunna tro.

 

Real fortsätter att spela runt bollen och skapar många frisparkar. Det är just en frispark som ska ge 3-1. Fredrik får tillrättavisa Mange som tror att han kan göra mål på allt. Fredrik tar frisparken och lägger den på utsidan muren, skruvat in mot mål. Där kommer Kalle som nästan nuddar bollen, och som vidare studsar på en Lekstorp-gubbe innan Lukas den bra, får foten på bollen och genom en tunnel på en Lekstorp-gubbe hittar bollen i nät.

 

Mange "Hybris" Mos gjorde två mål under kvällen

Mange ”Hybris” Mos gjorde två mål under kvällen

4-1 kommer också den på frispark. Igen är det Fredrik som lyfter in bollen där det blir flipperspel i straffområdet innan Joel kan servera Mange, in-the-zone, Mos kan skyffla in sitt andra för dagen. Därmed är matchen i princip avgjord. Det byts friskt i Real och alla vill göra mål.

 

Lekstorp försöker dock greppa efter ett sista halmstrå och slår en långboll som Fredrik missbedömer helt. Lekstorp-spelaren drar till på halvvolley och får sitt livs träff och bollen går rakt upp i Brask vänstra kryss. 4-2.

 

De sista minuterna spelas mer eller mindre av. Härligt med första segern och nu är det bara att jobba vidare.

Noterbart:

  • Mange har nu super-hybris efter tre mål på två matcher i anfallet.
  • Mange har bara gjort mål på fasta så han hade lika väl kunnat vara mittback
  • Kalle har också hybris efter mål och seger i hans första match
  • Joel har nu spelat 90 minuter 2 matcher i rad!!!
  • Joel har också varit grym två matcher i rad

IMG_4010