Real Maskin – Lekstorps IF

Här kommer en liten sen matchrapport från förra veckans match.

Real Maskin kommer oehört taggade efter katastrofmatchen mot Partille. Real fick även vila en omgång då vi egentligen skulle mött Koda som tidigt drog sig ur serien (troligtvis så drog de sig ur för att de var rädda för att åka på storstryk av Real). Så Real hade haft lång tid på sig att förbereda sig inför matchen mot Lekstorps IF

Lekstorp som låg tre poäng före Real i tabellen började matchen med att tidigt göra 1-0. Real hade haft

Startelvan

Startelvan

kontrollen på matchen men det var genom en frispark runt mittplan, som hittade huvudet på en Lekstorpsspelare som kunde skarva in den vid bortre stolpen.

Ännu en gång släpper Real ett tidigt mål, men den här gången så viker inte Maskinen ner sig utan kör på. Spelet fungerar bra och Real rullar mycket boll. Det är dock inte genom rullet som Real lyckas kvittera utan det är på ungefär samma sätt som Lekstorp gjorde sitt mål. Real får en frispark på offensiv planhalva och Andres hittar Lukas som har ett orimligt bra häng. Lukas nickar bollen i en perfekt bana in bakom lekstorps målvakt som är chanslös. 1-1.

2-1 kommer senare efter att Jacob jobbat till sig ett inkast högt i banan. Inkastatet når Lukas som får den vidare till Johan som blir helt ren i straffområdet och gör inga misstag.

Efter detta så åkte jag personligen på en stukning i foten så jag hade inte full koll på resten av matchen.

Jag vet dock att i andra halvlek så fortsätter Real att trycka på och det är Jimmi Brask som lyckas göra ett mål på passning av Johan. Efter det kommer ytterligare ett mål och denna gång genom Pascal som nyss blivit inbytt. Pascal får bollen på djupet av Mojje och rullar enkelt in 4-1. Strax efter detta har Pascal gjort sina 10 minuter och ett mål och lämnar planen utmattad.

Real får ett mål bortdömt som Jimmi Brask slår in lite med armen. Han protesterade inte så vilt så jag antar att det var korrekt. Mojje har två bra lägen där han träffar både stolpen och ribban men han får lämna matchen mållös.

Brask åker senare på ett rött kort när Brask kommer med en lite för hård tackling som troligtvis såg värre ut än den var. Brask vandrar lugnt av planen trots att stämningen blir smått kaotisk i Lekstorpslaget.

Lekstorp får lite kontakt i slutet då de gör 4-2 när en anfallare slinker igenom. Men speciellt nära trean och fyran är de aldrig.

Real tar därmed en riktigt viktig seger och hamnar därmed på samma poäng som Lekstorp. Nu vänder serien så nu finns det inga överraskningar kvar vad gäller lagen.

På onsdag möter vi Angered och det kommer att bli en mycket tuff match men det gäller att ge gärnet.

PS. under fliken ”Real Maskin TV” finns nu avsnitt 3 ute.

/Fredrik Vanhanen