Ännu en uddamålsförlust i en match som svängde mycket fram och tillbaka, men där en rödtott i Öjersjö var skillnaden mellan lagen.

Redan på uppvärmningen kände man att detta skulle bli en jobbig match, hellregnet från helvetet kom från alla håll och vinden blåste genom märg och ben.

Adam Freddan Kalle Timmie
Rybo Magnus Brask Andres
Pascal Mojje

Bänk: Lillbrask, Farsan, Dubo, Joel, Lukas

Så drog matchen igång då, och Real var laget som öppnade starkast. Man skapar ett par vassa chanser men har som vanligt svårt att få marginalerna på sin sida. Öjersjö spelar en väldigt fysisk och ofta ganska ful fotboll, men Real håller humöret i styr och fortsätter försöka spela sitt spel.

Tio minuter in i matchen får Öjersjö en kontring där bollen ser ut att gå in i mål, men studsar ut igen. Öjersjöspelarna vill ha det till att den var inne men studsade ut på hjulet, men domaren står fast vid att den inte var inne.
Här tycker man att vi borde ha vaknat till lite, men istället låter vi Öjersjö komma igenom oss en gång till ett par minuter senare och 1-0 kommer genom Oskar Larsson.

Men Real kommer igen och står upp bra. Man vet att Öjersjö gång på gång försöker hitta Larsson i anfallet men Kalle och Freddan gör ett kanonjobb som håller honom borta från spelet. Spelet böljar lite fram och tillbaka men inga jättechanser skapas, förän Larsson igen, med tio minuter kvar till halvlek, hittar fram till en friställd Öjersjökompis och 2-0 är ett faktum.

Öjersjö hinner även göra 3-0 strax innan halvtid på en hörna som retligt letar sig in i Juniors bortre hörn.

3-0 i halvlek speglar inte alls matchen, det är tydligt att Öjersjö är laget som sätter sina chanser, men med lite flyt hade det lika gärna kunnat stå 3-3.

Till andra halvlek ersätter Lillbrask Adam och Johan kommer in på mitten istället för Andres. Brask och Johan gör en rockad så Brask tar vänsterkantsplatsen och Johan kommer in på mitten.

Real är återigen laget som startar starkast, och denna gången får man utdelning redan efter fem minuter. Det är Pascal som snappar upp en taskig passning i Öjersjös backlinje och rundar sin gubbe och hittar in till Gustav Rybo som bara har att peta in bollen i öppen kasse. 3-1 och det känns som att det är match igen.

Men så mitt i en period av fint spel från Real lyckas vi ännu en gång glömma bort Öjersjös starkast lysande stjärna Larsson, som mellan minut 58 och 60 lyckas göra ett mål och en assist. Två snabba kontringar där dom hittar Larsson på djupet och vi hänger inte riktigt med i försvaret. 5-1 och vid detta laget känns det som matchen borde vara död.

Men Real tar sig i kragen och höjer sig ännu mer, nu tar man ett rejält tag om taktpinnen och skapar ett par riktigt vassa lägen, där det vassaste är straffen som Magnus ordnar. Lillbrask stegar självsäkert fram (har vi sett det förr?), och passar bollen rakt i motståndarens famn.

Real fortsätter dock pressa även efter Lillstraffsumparens straffmiss, och ett par minuter senare har Dubo kommit in på plan. En frispark från långt håll letar sig efter en tilltrasslad situation fram till Brask (tydligen) innan den ligger bakom Öjersjös målvakt i målet. Det ryktas att Brask inte ens var sist på bollen i Real, och från sidlinjen såg det ut som ett självmål. Men matchprotokollet ljuger inte och Brask får målet. 5-2 står det med kvarten kvar att spela. Vi har pressen och det känns som att vi åtminstone kan fixa till siffrorna litegrann.

Här gör firma Coach/Nando genidraget att sätta in den gänglige mittbacken Lukas ”Crouch” Wallmander i anfallet. Det går inte mer än en halv minut och på sin första touch letar sig bollen in i nätmaskorna efter en fin frispark från Freddan. Det står 5-3 och det är fortfarande nästan en kvart kvar att spela. Real pressar på och man skapar några halvfarliga lägen, men det dröjer tyvärr lite för länge innan 5-4 kommer i 89:e minuten. Återigen är det Lukas som hittar målet efter en trasslig hörnsituation.

Tyvärr hinns det inte med så mycket mer, och strax efter 5-4 blåser domarn av matchen.

Sammanfattningsvis gör vi en bra match, men Öjersjö har en spelare som avgör denna matchen. Med lite flyt hade vi absolut kunnat ha en poäng eller tre, men nu är det som det är och det är bara att kriga på. Mycket starkt att hämta upp ett 5-1 underläge till 5-4. Det visar att vi ger oss aldrig och fortsätter vi bara kämpa kommer det ge utdelning.

Några som utmärkte sig idag tycker jag var Kalle som var oklanderlig i försvaret, Magnus som fick ta emot en hel del smällar men även dela ut ett par, Lukas såklart som kommer in och gör två mål på 10 minuter. Och även en eloge till Alexander ”Lillstraffsumparn” Brask, som förutom att missa en straff hoppar in och gör en strålande insats som högerback.