Real Maskin – Partille 1-1

Såhär två dagar efter matchen känns det fortfarande tungt, oerhört tungt. Att vi kommer upp till Partille och fullständigt dominerar matchen från början till slut, trots en man mindre hela andra halvleken. Att vi krigar och krigar en hel match för att till slut få utdelning, men lika fort får glädjen i halsgropen. Detta var en mörk kväll för Maskinen.

Vi startade med följande lag:

Trots att Real har 85% bollinehav så är det inte jättemånga chanser som skapas. Momo rinner igenom efter att ha snurrat upp tre Partillebackar, men väljer att skjuta istället för att passa en fri Joel. Joel har själv ett par lägen fri mot Partilles målis, men lyckas inte få ordning på sina fötter. Isaac och Josef har fullständig kontroll på mitten. Ett par gånger kommer Partille igenom på någon kontring men inte heller dom lyckas få in någon boll. 0-0 står sig halvleken ut och vi pratar i paus om att hålla oss till matchplanen och ha tålamod så kommer vi ta detta.

I andra halvlekens första trevande minuter så gör Momo en hög spark och får syna det röda kortet. Med en man mindre kanske man tror att Real skulle backa hem och försvara sin poäng, men istället byter man in Johan Larsson på topp och går ner på tremannamittfält där ytterbackarna får agera yttermittfältare.

Efter detta så dominerar Real matchen om möjligt ännu mer och dom röda rör knappt bollen under hela andra halvlek. Man kan tro att det är Partille som är en man mindre istället för Real. Vi har dock extremt svårt att få till det på sista tredjedelen och när vi väl kommer till skott så är Partilles målis med på noterna. Farsan har ett skott i ribban vilket kan ses här nedan, men närmare än så kommer vi egentligen inte förens minut 85.

Så i minut 85 så har Ahmed bytts in och bryter igenom utanför Partilles straffområde. Partillebacken tvingas till en våldsam brytning som resulterar i straff. Jonte gör inga misstag från 11 meter och 1-0 kommer som en förlösande gåva från Gud. Se straffsituationen och straffen här nedan:

@a7med_fat7e fixar straffen i 85:e minuten #realmaskin #gbgfotboll #div6a

Ett inlägg delat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)

@deathbyawesome förvaltar straffen säkert #realmaskin #gbgfotboll #div6a

Ett inlägg delat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)

Men efter detta kan vi inte riktigt hålla huvudena kalla och spela av matchen utan vi gör lite individuella misstag i försvaret och Partille tillåts komma upp med en frispark som efter lite olyckliga studsar rullar in bakom Junior i målet. 1-1 och domaren blåser av matchen.

Åter igen har Partille lyckats med konststycket att ta poäng ifrån oss utan att knappt röra bollen. Det är som ett enda stort skämt och vi får hoppas att Partille i år åker ur sexan en gång för alla så vi slipper vara med om detta igen.

Josef och Isaac gör det bra på mitten idag, Niklas är som vanligt överallt. I övrigt har vi mycket kvar att ge, detta måste vi visa mot Croatia nästa vecka. Vi ses då!