Real Maskin – Partille 4-1

Mål: Hjälmen x2, Jerry, Farsan
Assist: Farsan, Hjälmen, Jagge, Kalle

Det var positiva tongångar i klubbstugan denna ljumma onsdagskväll. 6-1 senast mot Bergsjö IF fanns fortfarande kvar i tankarna förstås, samtidigt som motståndarna, ”Boogielaget” Partille, inte tagit en enda poäng på sina inledande fem matcher. 16 man stark trupp var kallad och till råga på allt gräspremiär!

Coach betonade vikten av att inte underskatta Partille utan samma jobb som senast krävs om vi ska lyckas ta tre nya poäng. Vi startar med följande lag:

Niklas tar klivet tillbaka ut på högerbacken och Wibba tar platsen brevid Mange i mitten med Kalle till vänster. I övrigt samma lag som förra matchen.

Real startar starkt och sätter direkt press på Partille. Många fina kombinationer leder till några halvchanser, men vi är inte riktigt på tårna och slarvar lite i sista tredjedelen. Stort spelövertag för Maskinen dock och Partille får mest slå långt. Framför allt är det på högerkanten vi skapar de farligaste lägena, Farsan och Jagge har lekstuga långa perioder och bakom dem hittar vi Niklas Backlund som samlar upp alla bollar som tappas.

Det är också just via högerkanten första målet kommer efter 22 spelade minuter. Jagge, som redan slagit ett par fina inlägg, får en fin boll från Farsan som han lägger in perfekt till Johan Larsson som nickar in 1-0.

Efter ledningsmålet tappar vi lite intensitet och bjuder in Partille i matchen. Det märks att det är första gräsmatchen och trötta ben gör sitt. Partille skapar nu för första gången i matchen lite tryck på Reals planhalva, men vårt försvar hänger med bra och Partille skapar inga direkta jättelägen.

Men mot slutet av första halvlek kommer plötsligt Johan Larsson rättvänd på offensiv planhalva och slår en perfekt genomskärare till Jerry som ensam mot målvakten stöter in bollen i bortre burgaveln. Istället för en kvittering är det alltså Real som utökar till 2-0 och nu kommer vi igång igen efter en period av lite sämre spel. Partille försvarar sig nu med näbbar och klor men det är nu spel mot ett mål. Så precis innan paus är det åter igen Johan Larsson som håller sig framme fint framspelad av Farsan och nickar in 3-0.

Halvlek och det känns oerhört skönt att gå till paus med en 3-0 ledning. Coach och Nando är nöjda men trycker på att vi måste fortsätta vara lugna i vårt spel även när det inte flyter på så bra. Vi gör några byten. Jerry fick komma in redan i första halvleken, nu kommer Andres och Ilmar in istället för Tim och Freddan.

Real fortsätter föra matchen i andra halvleken, även om Partille får lite känning när de reducerar till 3-1 efter ett litet missförstånd mellan Mange och Junior och Partilles Tobias Engström får ganska enkelt nicka in bollen.

Direkt efteråt är det dock Real som skapar de farligaste chanserna och här hade vi kunnat döda matchen med lite mer skärpa i avsluten. Ahmed, som bytts in istället för Jagge, får ett par fina lägen framspelad av Hjälmen och Andres men bollen vill bara inte in.

Men så i matchens 65:e minut så har Kalle Jarnebrink klivit upp på vänsterkanten och hittar in med ett perfekt inlägg till Farsan som nickar in bollen helt otagbart för Partilles målvakt. 4-1 och nu känns det som att matchen är ganska avgjord.

Sista 20 minuterna av matchen är mest ställningskrig, inget av lagen skapar särskillt mycket och man märker att Real är nöjda med resultatet och försöker inte trycka upp så mycket. Matchen slutar 4-1 och plötsligt har vi alltså två segrar i rad. I en jämn serie som 6A verkar vara i år så är Maskinen plötsligt uppe på en femteplats bara två poäng bakom trean Bergsjö IF. Kul att vi visar åter igen att vi kan spela bra och vinna så länge vi kan få ihop gubbar till match. Vändningen har börjat, nu kan vi förhoppningsvis ta ett par kliv till uppåt i tabellen.

OBS att vi inte tar ett enda gult kort, när hände det senast?

Dagens 3,2,1

3p – Johan ”Hjälmen” Larsson. Märks att han trivs på gräset, idag är han fullständigt dominant och ligger bakom det mesta i offensiv väg för Real Maskin. Fyra mål på två matcher innebär att han går upp i intern skytteligaledning.

2p – Joel Elfving. Moussa Dembélè, Luka Modric, Joel Elfving. Så bra är han just nu. Städgumman som hittat helt rätt denna säsongen i rollen mellan försvar och mittfält. Han står nästan alltid rätt och är lugn och fin med bollen.

1p – Hela försvaret. Ja, idag igen. Mange och Wibba styr och ställer i mittförsvaret medan Niklas och Kalle följer med fint upp i anfallen. Junior styr gubbarna bra och gör ett par fina räddningar. Även Riccardo när han kommer in visar varför han kallas Chiellini. Med detta försvar släpper vi inte in många mål denna säsongen. 10-2 i målskillnad de senaste två matcherna visar på detta.

Vill man se matchen i efterhand finns den att se här.

Nästa match är fredagen den 11 maj borta mot Götaholm. Dessförinnan tränar vi på måndag som vanligt och torsdag(!) på gräset.