Real Maskin – Partille 5-1

Revanschlusten sen förlusten senast var påtaglig uppe på Real-gården. Trots ett par återbud lyckas Maskinen skrapa ihop ett riktigt slagkraftigt lag och vi ställer upp med följande startelva:

Bänken bestod av Kongo, Kasper, Ödlan, Farsan samt debuterande nyförvärvet Mattias.

Det är Maskinen som tar tag i taktpinnen direkt. Vi pratade innan match om att starta med ett lite högre utgångsläge och sätta hård press direkt. Detta resulterar i några bra chanser i matchens inledning och det är Anders ”Taco” Svensson som sätter igång målskyttet när han gör 1-0 i den 12:e matchminuten, fint framspelad av Jagge.

Ödelnick

Vi fortsätter trumma på och skapar lite halvchanser och har bland annat ett par ramträffar innan Farsan kommer fri och utökar till 2-0 i den 25:e minuten.

Efter detta lyckas Partille få igång sitt spel litegrann och sätter lite press på oss. En långboll hittar fram till deras vänsterytter som kommer fri mot Wiklund men där är han omutbar vår käre Wiklund.

Partille har nåt mer läge innan paus men bollen går utanför.

I halvlek pratar vi om att fortsätta som vi startade med hög press och försöka punktera matchen.

Det gör vi mycket bra och ganska så omgående i andra halvlek så sätter Farsan 3-0 vackert framspelad av Jonas.

Med halvtimman kvar så får vi en hörna som Andres slår hårt inåtskruvad och den letar sig till slut fram till Jagge på bortre stolpen som bara kan tåa in den. 4-0 och nu börjar vi slappna av lite.

Vi gör lite byten och försöker hålla uppe fokus, men det är svårt när vi känner att vi är såpass mycket bättre än dagens motståndare.

I den 71:a matchminuten får Kasper bollen snett utanför straffområdet till höger. Han har tidigare varit lite osjälvisk i de lägena och fått höra från sina lagkamrater att våga skjuta när han har lägen. Denna gången ska han bevisa för alla varför han har fått epitetet bästa skottet i div 7. Han avlossar en kanon som viner genom vinden och det går ett sus över hela Bergsjövallen när man ser att bollen letar sig in i bortre krysset via ribban (och stolpen?). 5-0 och jublet vet inga gränser.

Det såg ut ungefär såhär

Sista 20 minutrarna fortsätter vi pressa på men lyckas inte få in någon mer boll utan det är istället Partille som med bara minuten kvar lyckas få hål på Wiklund och reducera. 5-1 slutar matchen och Real Maskin tar tillbaka serieledningen från Vatra som fått vara där uppe i knappt ett dygn.

Farsan grämer sig nog över sin nick i stolpen, hade den gått in så hade han varit uppe i ledning i skytteligan igen. Nu får han nöja sig med en andraplacering bakom just Vatras Flamour Tahiri. Han kan dock trösta sig med att han ligger på 38:e plats över Sveriges bästa målgörare samt att han fortfarande är 100%ig med mål i varje match han spelat hittills.

Matchens behållning var nog annars när Jagge blir tunnlad av Partilles vänsterback till publiken, medspelare och motspelares stora jubel. Vi vill skicka en hälsning till den spelaren som utförde detta att så beter vi oss inte på Bergsjövallen. Man förnedrar inte en levande varelse på detta sätt, och en anmälan till jordbruksverket samt justitieombudsmannen är gjord.

Riktigt bra match av samtliga uppe på Bergsjövallen i onsdags, men vill ge en extra stor eloge till våra youngsters som allihop gjorde det riktigt bra: Djem, Danis och Kasper. Även nyförvärvet Mattias visade att han kommer tillföra mycket i år.

Två tuffa matcher kvar i serien innan vi går till uppehåll. Vi möter Celtic nästa onsdag (röd dag på torsdagen så luktar kyld dryck och EL-final i bastun efteråt), samt Vatra tisdagen den 4 juni.

Viktigt att vi kan bibehålla fokus nu så går vi förhoppningsvis till sommaruppehåll som serieledare!

Statistiken är uppdaterad och ni hittar den här!