Mål (assist): Jagge (Johan), Jerry (Jonte)

Efter ett sent återbud från Anders fick Coach och Nando göra lite förändringar i startelvan. Vi startade med följande lag:

Andres Jonte Johan Freddan
Jagge Josef Joel Ahmed
Lukas Jerry

Bänk: Kone, Momo, Jim

Matchen börjar lite trevande och båda lagen känner på varandra. Man märker att inget av lagen vill förlora den här matchen. Men ju mer tid som går desto mer tar vi över matchbilden. Vi spelar stundtals riktigt fin fotboll och Pushers får fokusera på försvar och tacklingar (ett par riktigt vårdslösa som kunde slutat illa). Så efter ca 20 minuter får Jagge en fin långboll av Johan som han drämmer till på halvvolley rätt upp i krysset. Otagbart. Strax därpå touchar han motståndarens ben och åker på en utvisning. Riktigt hårt dömt tyckte både vi och motståndarna. Som tur är kompenserar domaren strax innan halvlek med ett rött även till Pushers när deras försvarare får sitt andra gula för hands.

I andra halvlek blir det alltså spel 10 mot 10 och det märks. Mycket ytor och mycket springande blir det. Pascal Il Mosquito Francesconi har kommit in i Pushers och är ett ständigt orosmoment för vårt försvar. Jonte bryter en passning i 60:e minuten och slår en fin boll upp till Jerry som bryter in från vänsterkanten och kyligt kan placera in 2-0 bakom Pushers målvakt. Efter detta slappnar vi av lite och släpper in Pushers mer och mer i matchen. De har några chanser men Junior gör ett par riktigt fina räddningar, men till slut lyckas vi inte hålla emot längre och Pushers gör 2-1 efter fint inspel från högerkanten som deras tunga anfallare nickar in. Med 10 minuter kvar gör Pushers även 2-2 efter att vi låter Pushersspelaren stå och måtta skott precis utanför straffområdet. Tunga huvuden och på slutet har Pushers en riktigt het trippelchans men som Junior, Jonte och Johan till slut lyckas skyffla bort från straffområdet.

Slut.

Idag ska vi faktiskt vara nöjda att vi får med oss en poäng. Vi är alldeles för ofarliga på offensiv planhalva och tyvärr tappar vi lite i hemjobbet. Poängen gör i alla fall att Real är klara för spel i div 6 även nästa år. Pushers får hoppas att man slår Sveakurd i sista matchen, annars kan det bli respass till sjuan för andra året i rad.

Jagge blir avstängd i sista matchen mot Götaholm, i övrigt är hela laget tillgängliga för spel. Matchen spelas på lördag kl 12:00 på Gamlestadsvallen. Vi ses där!