Real Maskin – Roma 7-2

Det är ett piggt Real som kommer till spel, trots att vi bara är 12 man dagen till ära. Som bekant så flyttades ju lördagens match, vilket gjorde att Mellan-Brask och Kalle fortfarande var avstängda. Men vår sociala medier-avdelning lyckades sånär pricka in dagens startelva i sin preliminära laguppställning! Enda skillnaden var att Andres, som nu spelat på alla positioner utom målvakt i år, fick starta på innermittfältet och Stor-Brask längst fram brevid Lulklass Mr 19 Wallmander. På bänken startade Jim.

Den preliminära startelvan, nästan rätt!

Vi hade valt att ligga högt i positionerna och försöka pressa Roma som vi vet försöker slå mycket långa bollar på sina snabba anfallare. Det något ovana innermittfältsparet för dagen hade till en början lite svårt att komma åt kvicka Roma-spelare, och det uppstod ett litet hål mellan anfall och mittfält. Men Dubo tog snabbt tag i taktpinnen och sa åt Lukas att krypa ner lite och stänga ytorna för Roma. Detta resulterade i att vi tog tag i spelet mer och mer, och det dröjer inte länge förens Lukas blir frispelad och enkelt kan stöta in 1-0 bakom Romas målis. Efter detta börjar matchen bölja lite och tio händelserika minuter följer. I anfallet efter är det dagens kanske starkast lysande stjärna som bryter sig loss och enkelt kan lägga in 2-0. Roma är inte sämre än att dom svarar direkt efter avspark och en långboll letar sig fram till deras bästa spelare för dagen Jasmin Saric och 2-1 är ett faktum. Men återigen är det Real som tar sig i kragen och återigen genom Jagge hittar nätet och 10 minuter efter första målet står det 3-1 till Maskinen.

Nu börjar Real hitta rätt och spela snabbt och enkelt. Jagge och Timmie får mycket bollar på kanterna att jobba med och Roma får bara låna bollen korta perioder. Men Jagge, som är sjukt sugen idag, råkar trampa snett ett par gånger och blir utbytt mot Jim i slutet av första halvlek. Vi fortsätter spela lugnt och sansat och det känns som att försvaret har full koll på Romas långbollar som kommer då och då, framför allt mot deras snabbe spelande tränare Ibro Mujkic. Men plötsligt från ingenstans kommer en långboll där vi ligger lite fel och en Roma-spelare kan komma fri och enkelt peta in 3-2 strax innan halvtidsvilan. Känns väl inte helt rättvist, men vi vet att dom är sjukt skickliga i dom lägena och det gäller som sagt att ta tillvara på sina chanser.

Vi drar även på oss ett par lite onödiga varningar i en i övrigt väldigt lugn tillställning, mycket tack vare dagens domare som troligen är bland dom bästa i Göteborg på den här nivån. Dubo missar nu tyvärr nästa match, men då är å andra sidan Kalle och Brask tillbaka så det blir ändå +1 spelare där. Förhoppningsvis blir Hasse frisk också så ska vi nog kunna ge Tollered en riktig match.

Nåväl, tillbaka till onsdagen igen. Vi startar andra halvlek med en ännu högre press och gör ganska tidigt 4-2 genom Lukas efter en vacker hörna från Dubo. Lukas är även på väg att fullborda sitt hat-trick när en perfekt hörna kommer från Timmie minuten senare, men här går nicken två meter över. Men här känns det i alla fall som att matchen dör av litegrann. Vi spelar runt bollen enkelt och stressar inte upp oss. Roma slår mest långt när dom får chansen och där står allt som oftast dagens klippa i försvaret Isak och tar tillbaka bollen till Real.

Mot slutet mattas Roma-spelarna av mer och mer och vi vågar ta upp bollen ännu mer. Jagge som kommit in igen är sjukt sugen på att fullborda sitt hat-trick och får ett par fina lägen där han till slut vackert smeker upp bollen i krysset. 5-2 och Roma går ner på tvåbackslinje(?). Vi fortsätter dock dominera och när Dubo ser en lucka lyckas han till slut i sitt fjärde försök få bollen på mål. Det såg ut ungefär såhär: såhär

Och med bara minuten kvar är det Andres som fått gå upp i anfallet, och som vanligt när han är i sin rätta position levererar, som sätter spiken i kistan och skickar ner Roma i division 7.

7-2 slutar matchen och det känns otroligt skönt att vi äntligen lyckas komma till lägen och även tar tillvara på dom. Nu tar vi och vinner dom två återstående matcherna av bara farten och slår klubbrekord detta jubileumsår!

Dagens plus:
+ Jagge, vad fan händer?
+ Vi tar tillvara på våra chanser
+ Alla kämpar och krigar, Lukas är nya Berglund och är ÖVERALLT idag
+ Jag tror vi har hittat våra nya ytterbackar i Viktor och Isak. Riktigt bra båda två!
+ Hela laget, grymt bra laginsats
+ Domaren. Hade vi haft honom i alla matcher hade vi legat mycket högre upp i tabellen