Årets första match, och som vi har längtat! Tyvärr har vi ju inte kunnat genomföra så många träningar som vi hade önskat, så förberedelserna var väl inte riktigt på topp. Men man såg direkt att det var ett hungrigt Real som ville visa vad vi går för 2020.

En riktigt fin trupp hade vi att tillgå och efter lite laborerande väljer tränarna att ställa upp med följande startelva:

Visa det här inlägget på Instagram

Dagens startelva 👊🏽

Ett inlägg delat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)

En bänk beståendes av Jonas, SEB, Jocke, Tim och Pontus (+Klaus) är ju inte nåt man skojar bort direkt. Ett riktigt lyxproblem att välja ut 11 man i den gruppen. Det svåraste var att hitta vem som skulle kampera ihop med Wibba i mittförsvaret. Men efter att Tobbe råkade försäga sig i bilen efter träningen senast att han faktiskt har spelat mittback så var ju valet enkelt. Tobbe och Tobbe bildar alltså mittförsvar med Joel framför sig i den nya uppställningen 4-1-4-1.

Real tar tag i taktpinnen ganska omgående i den första halvleken, skapar ett par halvchanser men inga jätteheta lägen i ärlighetens namn. Lagen känner lite på varann och man märker att det är första matchen för båda lagen. En del felpass och slarv men go stämning på plan och den för dagen riktigt starka domaren håller det på en fin nivå.

Anders IR är den kanske klarast lysande stjärnan i den första halvleken och har stundtals fullständig lekstuga med motståndarna på sin kant. Det är även han som ligger bakom 1-0 när han dribblar sig igenom tre gubbar och blir fälld i straffområdet efter kvarten spelad. Farsan förvaltar förtroendet väl och sätter den otroligt nog i vänstra hörnet. Otagbart.

Efter detta kommer Sjövik igång lite och har några bra chanser när deras anfallare sticker på djupet. Vid ett tillfälle är Joel nära att åka ut när han fäller deras gubbe som (typ) siste man. Domaren nöjer sig dock med det gula den gången. Sjöviks vassaste lägen kommer annars mestadels på fasta situationer.

Med halvtimman spelad kommer så matchens första byten och in kommer Tim, Jonas och SEB. Det dröjer bara någon minut innan Ceder hittar fram med en av sina patenterade djupledsbollar till en frispelad Tim som inte gör några misstag. Kliniskt avslut vid stolproten och 2-0 är ett faktum.

Vi borde kanske ha gjort ett par mål till redan i den första halvleken men istället är det Sjövik som får sista ordet när deras gubbe får till sitt livs träff efter en hörna och dunkar in ett långskott i krysset. Tråkigt för Anton att inte få hålla nollan i sin debut.

2-1 i halvtid och vi pratar om att vi måste höja oss ett par snäpp, framför allt på defensiva fasta där vi släppt igenom Sjövik allt för enkelt.

I halvlek kommer Jocke och Pontus in och dom är båda två inblandade i ett par chanser direkt i andra halvlek. Men det skulle till bli en annan inhoppare som skulle få göra mål idag, nämligen SEB som inte vill vara sämre än Sjöviks gubbe och vackert placerar in bollen i samma kryss.

Efter detta känns det som att luften går mer och mer ur våra motståndare. Det blir några försök till anfall men andra halvlek är i stort sett spel mot ett mål. PH-Tim gör sitt andra mål för dagen och utökar till 4-1 med kvarten kvar och strax därefter är det Taco som förnämligt tar sig förbi sin motståndare och placerar in bollen i samma kryss som SEB.

I matchens slutskede lyckas Sjövik få en straff som dom bränner samt en spelare utvisad. Dom får dock ta in en ny spelare men det hjälper föga.

Idag är Maskinen ett par nummer för stora för Sjövik och 5-1 är nästan i underkant. Vi gör mycket rätt men har fortfarande en del att jobba på, såklart. Kul att få se våra två debutanter, Anton och Pontus som båda gör en klart godkänd insats. Och såklart vårt nykomponerade mittförsvar som gör en solid match. Blir svårt för någon annan att slå sig in där efter idag.

Nu blickar vi framåt mot nästa match om en vecka då Göteborgs City står för motståndet!

Matchens bästa spelare: Anders IR