Real Maskin – Sveakurd 0-3

Det var ett taggat Real som samlades på Real-gården. Med två segrar på raken kändes det som att Sveakurd kanske skulle kunna gå att besegra. Det visades sig att så tyvärr inte var fallet. Så tyvärr är Kalle ”Mr 100%” Jarnebrink numera bara Mr. 66,6%.

Vi ställde upp med nästan identiskt lag från förra matchen, bara kaptenen tillika målvakten Junior som var tillbaka mellan stolparna.

13177710_650542605096076_4311099496604106587_n

Vi har även en bänk som förmodligen är den starkaste i Reals 30-åriga historia bestående av Lucas den snygge, Johan, Hasse, Jens och Dubravko.

Sveakurd inleder matchen full fart framåt och det dröjer bara fem minuter innan dom sätter 1-0 efter en hörna som stångas stenhårt i mål av deras mittback. Efter detta samlar vi dock ihop oss och lyckas hålla dom ganska bra i schack. Det skapas egentligen inga jättefarligheter åt nåt håll i den första halvleken förutom ett par fasta situationer där båda lagen med lite mer skärpa kunde fått in en boll eller två.

1-0 står sig halvleken ut och i andra halvlek går Johan in i anfallet och Hasse kommer in som högerback. Vi försöker höja oss lite, men det är tufft mot ett Sveakurd som trots hög press från vår sida utan några större svårigheter kan spela sig ur nästan varenda situation.

Efter 20 minuter har även resten av bänken fått komma in och det märks att det är fräscha ben som kommit in när vi höjer oss lite och lyckas sno bollen ett par gånger på offensiv planhalva. Vi skapar ett par halvlägen, men lyckas tyvärr aldrig riktigt med avsluten och istället är det Sveakurd som efter ett riktigt flipperspel lyckas tråckla in bollen i mål.

Det sista som händer i matchen är att Dubravko ”Fågeln” Tepsic försöker sig på sitt livs första glidtackling vilket resulterar i straff för Sveakurd och 3-0 är ett faktum.

Positivt från matchen:

– Vi ger oss aldrig, trots underläge hela matchen
– Vi försöker (stundtals iaf) spela trots att vi möter ett bättre lag
– Jagge lyckades med en dribbling!
– Försvaret var riktigt bra, vilket gjorde att Sveakurd knappt hade några direkta målchanser förutom den som ledde fram till 2-0.
– Att vi har en så bred trupp. Konkurrensen om startplatserna är stenhård!

Nu tar vi nya tag och nästa vecka är det dags för bortamatch i Surte på riktigt gräs. Det ska bli kul!