Real Maskin tar ställning mot fotbolls-VM i Qatar 

Ända sedan Qatar tilldelades fotbolls-VM 2010 så har kritiken mot värdlandet och FIFA varit massiv. Att ett land som helt och hållet struntar i mänskliga rättigheter, där det dessutom inte finns någon fotbollstradition att tala om, får arrangera ett mästerskap av denna dignitet är för majoriteten av världens befolkning helt ofattbart.

När det dessutom framkommit uppgifter om migrantarbetare som jobbat med att bygga upp arenorna under slavliknande förhållanden dött i tusental så finns det ingenting som kan rättfärdiga att FIFA fortfarande väljer att stå bakom detta uppenbart köpta världsmästerskap.

Vi i Real Maskin kan av ovan nämnda orsaker inte stå bakom eller legitimera detta spektakel, och har därför valt att i år inte arrangera något VM-tips.

Detta är såklart en tung ekonomisk post för oss då vi brukar dra in en betydande summa till föreningen genom våra VM-tips. Om ni tycker att vi gör rätt i att bojkotta VM och ni vill stötta vår klubb så går det väldigt bra att teckna stödmedlemskap (100 kronor). Betalas enklast via Swish till 0707345663 (Mattias Kitterfeldt, kassör). Märk betalningen med meddelandet ”stödmedlem”.