Real Maskin – Tollered 1-1

Real Maskin – Tollered 1-1 (Eller rånet på Bergsjövallen)
Mål: Jacob Carlsson de Luíz Casimiro

Det kändes i luften redan i omklädningsrummet att det var en helt annan känsla än inför matchen mot Götaholm. Vi visste att vi skulle få det tufft mot ett av de förväntade topplagen inför denna säsong, Tollered hade innan denna matchen bara förlorat en match och det var mot Sveakurd (1-0). Vår säsong har ju gått lite upp och ner och vi har varvat finfina prestationer med riktiga bottennapp såhär långt.

Det saknades även en del tongivande spelare i laget, bland annat en stor del av centrallinjen med Freddan, Jon och Mangemos, även målskytten mot Götaholm Timmie Löfgren.

13335666_660220354128301_7321634112045116743_n

Coach och Nando fick möblera om lite i laget och tillbaka var Lucas och Hasse i försvaret, tillsammans med förra matchens mittbackpar Kalle och Jonte. Även Junior var tillbaka mellan stolparna efter nästan en månad sedan senaste matchen. På mittfältet hade vi Andres och Jagge på varsin kant och Joel och Dubo i mitten. Längst upp Brask och Lulklass. På bänken var Jens, Storbrask och Jim.

Vi hade fått klara direktiv att inte bjuda Tollered på nånting utan ligga på stenhårt i försvaret och hoppas på att få igång ett bra kontringsspel. I början hade vi lite svårt då deras anfallare kom ner ganska långt och mötte utan att vårt försvar följde med, så Tollered hittade lite luckor då och då. Men vi kom in i det ganska snabbt och droppade ner lite på kanterna så dom inte fick något utrymme att göra något med bollen.

Vi lyckas efter en trevande inledning få ordning på vårt försvarsspel och då börjar även kontringsspelet arta sig. Vi kommer runt ett par gånger på kanterna innan Andres fina inlägg (efter snyggt förarbete av Lukas) hittar sig fram till Jagge som driver in i banan och lyckas med det han aldrig lyckas med på träningarna, nämligen att pricka mål. Och det gör han med bravur! Bollen skruvar sig (oavsiktligt?) in i målvaktens bortre stolpe och 1-0 är ett faktum. Med dryga halvtimman kvar av första halvlek backar vi hem ytterligare lite och försvarar ledningen, något som gör att Tollered kommer in i matchen ännu mer. Men Brask och Lukas krigar på bra där uppe och lyckas störa alla Tollereds försök till uppspel från försvaret.

Vi är sånär att göra 2-0 när Andres lyckas få in en boll från kortlinjen (eller var den ute?) till Lukas som tyvärr prickar stolpen. Närmare än så kommer vi egentligen aldrig att utöka ledningen, och jag tror inte vi har en hörna eller offensiv frispark under hela matchen praktiskt taget. Men vi fortsätter jobba och slita hela laget och släpper inte in Tollered över huvudet taget i den första halvleken. Dom har ett par hörnor som blir ganska farliga men Junior är med bra och boxar bort alla farligheter.

I halvlek diskuterar vi hur vi ska få stopp på deras uppspel ytterligare och att vi måste hålla oss kyliga då domaren verkar väldigt petig (Tollered har fått två varningar i första som var ytterst tveksamma).

Som väntat höjer Tollered tempot direkt i den andra halvleken och det dröjer tyvärr inte många minuter innan Joel drar på sig 2 gula kort inom loppet av 30 sekunder och får syna det röda kortet. Det andra gula kortet var väldigt märkligt, men då vi visste vilken nivå domaren hade lagt sig på kan man ju tycka att vi borde kunnat hålla oss lite kyligare.

Nåväl, spel med en man mindre nästan hela andra halvlek och nu tvingas vi verkligen försvara oss med näbbar och klor då Tollered försöker anfalla med i stort sett allt dom har. Men vi gör det bra hela laget, Brask går ner som innermitt och Dubo är överallt idag. Dom få lägena Tollered ändå skapar så är antingen Junior där och gör ett par riktiga monsterräddningar, eller så är det någon som nickar bort bollen från mållinjen och det känns hela tiden som att vi har matchen hyfsat under kontroll.

Men så tickar matchuret upp till 85 och domaren verkar tycka att han inte fått tillräckligt med rampljus i och med utvisningen. Så han väljer sonika att blåsa straff i en 50/50-situation i straffområdet där han enligt egen utsago ”inte ser” vad som händer. Bara att tacka och bocka. När sedan Junior får tillåtelse att diskutera straffen med domaren ångrar sig domaren plötsligt och ger istället Junior ett gult kort. Straffen är inte mycket att säga om, där gör Tollered inga misstag och 1-1 är ett faktum.

Sedan verkar domaren ångra sig lite, eller om han tycker synd om oss som krigat ihjäl oss hela matchen och blir bestulna på två poäng, så han blåser av matchen i den 87:e matchminuten. Bistra miner ifrån båda lagen då inget av lagen är nöjda med en poäng.

Vad som var bra med matchen:

– Alla krigade och kämpade i 90 (87) minuter. Inte alls som mot Götaholm där vi lade oss platt på magen och lät dom promenera hem med tre poäng.
– Vi släpper inte in något spelmål mot ett av seriens bästa lag.
– Dubo och Junior som båda gör sin kanske bästa match i Realtröjan.
– Att vi slipper ha Joel på plan i nästa match.

Startelvan

Startelvan

Vi passade även på att tacka av Jon för hans tid här och gav honom ett minne från hans tid i Real. Vi vill åter igen passa på att önska Jon all lycka i framtiden och välkommen tillbaka när som helst!

Tack för allt!

Tack för allt!

Nu tar vi nya tag inför nästa vecka (dagens träning är inställd)

Då är det Roma United som kommer på besök.

Hala Maskin!