Så var det äntligen dags för seriematch igen. Åtta månader hade gått sedan vi senast spelade en seriematch så man kan ju ana att det fanns ett visst sug. Vi hoppades in i det sista på att Joel, Farsan och Jim skulle kunna vara med men fick tyvärr till slut klara oss utan denna trio, samt ett sent återbud från Taco som hade känningar.

Andres Kenny Backlund IR
Jonas Tobbe Samuel SEB
Haris Mange

Bänk: Ahmed, Emil, David, Oguz

Första halvlek inleds med en ganska hög press av Maskinen, som dock mattas av ganska snabbt. Vi försöker spela bollen via mittfältet och använder tyvärr kanterna lite för lite. Varken Jonas eller SEB kommer in i matchen ordentligt och SEB tvingas till ett tidigt byte. Emil kommer in och gör en fin instats!

Tobbe och Samuel har bra koll på deras mittfält, så Vatra tvingas slå långt och det leder sällan till något riktigt farligt.

0-0 i halvlek och det speglar väl matchen ganska bra. Inga jätteheta chanser. Haris är väl närmast på en frispark som smiter tätt utanför mål.

I andra halvlek tvingas vi till en hel del byten och många som får spela på lite ovana positioner. Vatra tillåts att ta över spelet lite grann och i stort sett allt spel går via deras stora stjärna Tahiri som för dagen huserar på innermittfältet.

Första kvarten av den andra halvleken får Vatra igång lite spel och skapar ett par halvchanser. Med timman spelad kommer en långboll där Vatra kommer tre gubbar fria mot Wiklund, men blir avblåsta för offside (väldigt sen avblåsning). Det var tyvärr den enda offsideavblåsningen på hela matchen då domaren hade stora problem med att se dessa. Vatras inkast är en helt annan historia där dom kan skatta sig lyckliga att inte ha fått 20 fel inkast emot sig…

Vatra fortsätter med att försöka slå långt men Kenny och Backlund är omutliga idag, en otroligt fin insats av vårt mittbackspar. Dom få bollar som smiter förbi är Wiklund bra med kommer ut på.

I mitten på andra halvlek börjar vi samla oss igen och tar tag i spelet mer och mer. Vi kommer runt på kanten ett par gånger och Mange räddar upp en boll som eventuellt var en halvmeter ute och Andres skickar in den men tyvärr ingen som var beredd då det annars hade varit bara att raka in i öppet mål.

David som kommit in skapar en hel del oreda i Vatra-försvaret och han har även ett bra läge på nick men misstajmar lite. Emil tar sig också fram till ett par riktigt fina lägen men får inte riktigt tryck på bollen och Vatras målvakt har inga större problem att rädda.

Ju längre halvleken går desto mer är det spel mot ett mål, och det känns bara som en tidsfråga innan vi ska spräcka målnollan. Och vem är det som steppar upp när ingen annan lyckas få till det? Självklart vår grande capitán Tobbe Olovsson som läckert trycker dit bollen vid den vänstra stolpen från 25 meter. Otroligt vackert och det känns som att vi ska ta hem dom tre poängen nu.

Vatra vill dock annorlunda och man trycker upp positionerna. Med en minut kvar får man ett inkast och en spelare ligger kvar i straffområdet 3-4 meter nedanför våran backlinje. Bollen spelas via Tahiri fram till Vatraspelaren som från en solklar offsideposition kan peta in kvitteringen bakom en chanslös Wiklund. Otroligt surt såklart med tanke på hur matchbilden sett ut.

På slutet får Mange en löpboll och kastar sig mot Vatras målvakt för att försöka hinna före, tyvärr är han lite sen och får syna det gula kortet. Strax efter blåser domarn av.

Vi får ta med oss det positiva att vi försöker spela fotboll hela matchen och ett fint försvarsspel, sen måste vi träna lite avslut då vi borde ha gjort minst tre mål i den här matchen.

Nåväl! En poäng i premiären och nu blickar vi framåt mot nästa match på tisdag mot Croatia.