Real Maskin – Vatra 2-2

Sagan om Bastuflottens återkomst

Då var dags att bege sig till Bergsjövallen igen denna tidiga torsdagkväll. Matchstart kl 18:00 gjorde att vi samlades direkt nere på Bergsjövallen och uppladdningen blev väl inte optimal direkt. Men vi känns taggade och har fått ihop ett riktigt fint lag där Farsan och Tim gör säsongsdebut. Även Joel finns med på bänken ifall det skulle behövas ett byte på innermittfältet.

Jagge frågar domaren innan match om han har gått på Porthälla men får svaret att så inte är fallet. Jagge undrar vart han då känner igen honom ifrån, domaren svarar att de kanske träffats på en bastuflotte någon gång. Kvällen blev just sju gånger bättre.

Vi startar med följande lag:

Matchen börjar och det märks att Vatra har justerat sin taktik något. Det känns nästan som att vi möter oss själva. Ett lågt och kompakt försvar där de försöker hitta med bollar bakom vår backlinje till deras skyttekung Tahiri. Vi har dock bra kontroll och det känns aldrig riktigt farligt.

Vi tar över matchen tämligen omgående och hittar rätt i det mesta, men plötsligt kommer kallduschen. En djupledsboll och lite missförstånd mellan Mange och Wiklund och vem är där om inte Tahiri och petar in 0-1 med kvarten spelad.

Efter detta tar vi över mer och mer och äger boll långa stunder på offensiv planhalva. Det har vi inte varit bortskämda med de tre inledande matcherna den här säsongen. Vi gör det bra och visar att vi även kan föra en match, men Vatra försvarar sig föredömligt och vi får inga riktigt heta lägen.

Det ska dröja ända till den 41:a matchminuten innan Jonas tar emot en rensning några meter utanför straffområdet och drar på en höger yttersida rakt upp i krysset. En uppenbar kandidat till årets mål.

I paus pratar vi om att vi måste behålla tålamodet och fortsätta spela vårt spel så kommer chanserna att komma.

I andra gör vi ett par byten där Bastuflotten kommer in istället för Jonas och Tim kommer in på topp.

Vi fortsätter äga matchen men lyckas inte riktigt få till det på den sista tredjedelen. Stundtals spelar vi riktigt fin fotboll och det är kul att se Mange styra och ställa i sin nygamla position i mittförsvaret.

Med timman spelad åker Kalle på en otäck smäll och tvingas byta. Efteråt får vi veta att näsan är bruten. Kenny går in och får instruktionen ”inga offensiva utflykter” av Joel. Det första som händer är att han bryter ett uppspel och driver förbi 1, 2, 3 gubbar innan han avlossar kanonen från 35 meter. Tyvärr var siktet inte riktigt inställt men kul att se även om vi på sidan satte hjärtat i halsgropen ett par gånger.

Vi fortsätter trycka på för ett mål och Ahmed kommer in på topp med 25 minuter kvar att spela. Vi får en hörna några minuter senare och på sin första touch är han där och tåar in 2-1 vackert framklackad av Jagge.

Här tror man att vi ska kunna ta hem detta, men tyvärr håller vi oss inte riktigt kyliga och i anfallet efter lyckas Vatra tråckla in 2-2 efter ytterligare lite miss i försvaret.

Resten av matchen är det spel mot ett mål, men vi har helt enkelt inte marginalerna med oss idag. Flotten och Jonas kommer runt fint på kanterna och Taco och Tobbe samlar upp allt som rensas bort från Vatra-försvaret. Tim har ett par fina skott och Lukas är nära med nån nick. Målen uteblir dessvärre.

Tungt såklart att tappa två poäng men vi tar med oss det positiva att vi för en gångs skull kunde föra en match och gjorde det riktigt bra. Som vanligt gör alla en riktigt bra insats, men ibland räcker det inte hela vägen.

Vi hakar fortfarande på i toppen med våra sju poäng på de inledande fyra matcherna, ett klart godkänt facit med tanke på vilka lag vi mött.

Vi visar en otroligt vilja och kämpaglöd men tar inte ett enda gult kort i matchen, också riktigt kul att se.

Nu tar vi en välbehövlig vila tills nästa match som spelas söndagen den 13 september i Tollered.