Referat Bergsjö IF – Real Maskin

Det är en härlig sensommardag och daggen får bergsjövallens gräs att lysa i morgonsolen.

Det är ett förväntansfullt gäng som samlas på Realgården 10:15 för genomgång inför matchen. Med en något decimerad trupp tvingas Coach till en liten överraskning när han flyttar upp Freddan ett steg i banan och vi startar som följande:

Junior2015-08-08 11.27.18
Janneklass Jonte Kalle Timmie
Freddan Mangemos
Jagge Mojje Andres
Lulklass

Bänk: Ali, Jim

Matchen hinner knappt börja förens Mojje rinner igenom Bergsjöns försvar efter en suverän krosspassning från Freddan. Ett sånt här läge missar inte Reals egen Marco Van Basten utan han chippar distinkt in 1-0 och det såg ut ungefär såhär:

https://www.youtube.com/watch?v=fkKK8H18tCA

Bergsjön tar över matchen litegrann efter detta, men lyckas inte skapa så många vassa lägen. Det blir väldigt mycket långbollar, men Real ligger mycket bra i positionerna och släpper inte förbi någon.

Real är nära på att göra 2-0 i mitten av första halvlek när Lukas får bollen efter en tilltrasslad hörna och skjuter tätt över från 3 meter.

Men Bergsjön fortsätter pressa och får även utdelning i slutet av första halvleken med en passning snett inåt där Junior är chanslös.

1-1 står sig i paus och Realspelarna går ner till den enda lilla fläcken skugga som finns på en nu soldränkt Bergsjövall.

Andra halvlek börjar och Real är inte riktigt på tårna. En lång frispark letar sig mot bortre stolpen där Janerik och Jagge inte riktigt är med på vad som händer och helt plötsligt har bollen studsat tillbaks till en fri bergsjöspelare som lägger den stenhårt i nättaket från nära håll.

3-1 kommer strax efter där Andres försöker tunnla en motspelare långt nere på egen planhalva men misslyckas kapitalt och bollen läggs in mot första stolpen där en bergjögubbe stormar fram och trycker in bollen helt otagbart.

Här kan man tro att vi skulle vika ner oss, men vi fortsätter kriga och kommer mer och mer in i matchen. Janerik visar vad uttrycket Janneklass kommer från när han helt och hållet stänger igen sin kant och Junior får stå för ett par riktigt vassa räddningar.

Med tio minuter kvar pressar Real på lite och lyckas skapa ett par hörnor. Varpå Timmie slår en riktig Modric-hörna till Lukas som stormar fram i straffområdet, och nick-axlar in 3-2. Det såg ut typ såhär:

https://www.youtube.com/watch?v=iwz_yFr9OsQ

Nu får vi vittring på kvitteringen och efter en snabb omställning hittar Mojje fram till Andres i den 88:e minuten. Här görs inga misstag och årets mål är ett faktum. Det såg ut ungefär såhär (fast lite snyggare):

https://www.youtube.com/watch?v=WOisnjAkauA

eller kanske mer såhär:

https://www.youtube.com/watch?v=GESyL3MkgNU

Matchen är kvitterad och strax därefter blåser domarn av. En riktigt stark krigarinsats av Real som visar att man aldrig ger upp och krigar för varandra i 90 minuter.

Nu blickar vi framåt mot matchen mot Somalia nästa helg!

Hala Maskin!