Det var en decimerad realtrupp som åkte upp till furulund för en på förhand riktigt tuff match. Våra farhågor skulle visa sig stämma då Björndammen fått in en del nytt och blandat med några välkända ansikten och fått till ett riktigt starkt lag.

Det var en lömsk fredagkväll med regn i luften, 12 grader stod termometern på men det kändes som 10…

Real saknade inte mindre än 10 spelare, varav flera frekventa startspelare av olika anledningar, Kalle och Magnus var avstängda bland annat. Joel var på bio med sina bröder, men det kanske var lika bra. Det positiva var att vi ändå kunde få ihop fullt lag med en bänk på 1,5 man (en skadad Marcus som egentligen inte skulle spela). Förra året hade vi nog fått lämna WO med så många bortfall.

Efter lite ommöbleringar där tre backar fick gå upp på mittfältet ställde vi i alla fall upp som följande:

LINEUP111432893878110

Som så många gånger tidigare denna säsongen är vi inte alls med i matchens inledning och matchuret hade nog inte ens passerat minuten innan BBK spelar en långboll förbi vår backlinje och enkelt kan göra 1-0.

BBK fortsätter hela första halvlek att hitta sina anfallare med långbollar bakom vår backlinje som tyvärr har väldigt svårt att hänga med BBK:s snabba yttrar/anfallare. 4-0 blir resultatet i halvlek. Real har ett par chanser där Andres är närmast med två skott som målvakten verkligen får sträcka ut sig för att peta ut till hörna. Timmie och Brask är pigga på kanterna men får oftast alldeles för svåra bollar att jobba med.

Det sjukaste som händer i första halvlek är nog trots allt att Richard Richie Rich Jan-Erik Janneklass Jansson stångar bort en hörna!

I andra går Jerry ”iitaala” Bergstedt ut och Timmie går ner som vänsterback och in kommer Jim som högermitt. Vi har bestämt oss för att inte ha så hög press, något som resulterar i ett mål i röven ungefär lika snabbt som i första halvlek. Typ såhär:

Sen spelar vi upp oss något och skapar ett par halvchanser där Brask och Freddan får ett par bra skott, men tyvärr är BBK:s målvakt rätt vass och fixar dessa utan några större bekymmer. Lulklass har även en fin nick på hörna som smiter tätt över.

Även BBK har en hel del chanser ska tilläggas, och utan en stabil Junior i målet och med lite bättre skärpa i avsluten hade det nog kunnat dra iväg ordentligt denna lömska fredagkväll.

Men med 20 minuter kvar ligger Real åter högt med pressen och lyckas sno åt sig en boll av en back, via Andres går bollen fram till Jonte Pohl som är kylig och drar en försvarare innan han placerar in bollen i nätet. 5-1 och här kändes det som att vi åtminstone skulle kunna fixa till siffrorna lite.

Men folk är trötta och medans vi tvingas byta in en skadad Mojje så har BBK en hel bänk med pigga fräscha gubbar. Istället för att fixa till siffrorna blir det BBK som avslutar målskyttet efter ett läckert långskott som retligt letar sig in bakom Junior via ribban. 6-1 och ridå, där var denna helgen förstörd.

Nåväl, ny match redan på onsdag då Partille kommer på besök till Kviberg. Då är det dags för Real att visa att vi kan så mycket bättre än såhär. Förhoppningsvis har vi en hel och full trupp tills dess också!