Referat Lövet/Johanneberg – Real Maskin

Det var ett glatt gäng som samlades i klubbstugan och det bjöds på både korv och kakor. I omklädningsrummet diskuterades det vem som skulle ta Mojjes plats i anfallet, väl på samlingen fick vi veta att valet föll på Mange.

Vi startade som följande:

LINEUP111432136885692

Real är laget som öppnar starkast och framför allt Jagge har lite lekstuga med Lövets högerback i matchens inledning. Redan efter 3 minuter bryter Jagge igenom Lövets försvar och spelar fram en fri Andres som enkelt placerar in bollen i målvaktens högra hörn. Domarn anser sjukt nog att det är offside, ungefär lika stor skandal som denna:

Nåväl, målet döms bort, och efter detta låter vi Lövet komma in i matchen mer och mer. Åter igen är det individuella misstag från oss som leder till att Lövet plötsligt halvvägs in i första halvleken leder med 2-0. Ett Lövet som varken skapat något eller ens haft tre passningar på raken. Frustration i Real-lägret, men vi biter ihop och krigar vidare.

Efter lövets 2-0 tar Real åter tag i taktpinnen och höjer tempot ytterligare, något Lövet har svårt att hänga med på. Lövet börjar spela allt fulare och jag tror att när matchen var över var det nog bara Lövets målvakt som inte blivit varnad. Tråkigt såklart men inte så mycket att göra åt. Real jobbar sig närmare och närmare ett reduceringsmål och strax innan halvtidsvilan slår Andres en perfekt hörna från vänster som Magnus dunkar in i mål. 2-1 och nu känns det som att vi ska kunna fixa detta.

Både Jonte och Andres har även varsin ribbträff i första halvlek, men närmare än så kommer man inte en kvittering.

I andra halvlek kommer Lukas in istället för Joel och det visar sig vara ett vinnande koncept för det är nämligen våran egen super-sub Lukas som stångar in kvitteringen, även denna efter en vacker hörna från Andres.

3-2 kommer genom Kalle som av någon anledning klivit upp till motståndarnas straffområde och kyligt petar in bollen i mål efter ett perfekt inlägg från Jerry som kommit in som högerback.

Här stagnerar matchen lite och även om vi får några chanser att döda matchen har vi inte den där riktiga skärpan i avsluten och istället kommer vi in mer och mer i Lövets korpenlunk. Real har en till boll inne men även denna blir bortdömd för en tvivelaktig offsid.

Vid det här laget har både Andres och Brask utgått efter hårda kapningar från några av Lövets mindre talangfulla spelare. Även Sune har fått stå ut med ungefär 17 stämplingar från sin gubbe. Men istället för att ta ut dessa fotbollsmarodörer väntar domaren till 75:e minuten när Kalle går in i närkamp med en Lövet-anfallare och anfallaren faller. Domarn blåser straff och halar fram det röda kortet. Realbänken kan knappt tro sina ögon.

Men Junior i målet kniper straffen och här tror vi alla att tre poäng är klara.

Men så i matchens sista minut får Lövet en frispark strax utanför straffområdet. Han väljer att skjuta direkt och missar, men domarn blåser och låter Lövet slå om frisparken. Han förklarar att han frågat lövetspelaren om avstånd varpå han har tackat ja, men ändå skjutit. Ett ofattbart beslut från en domare som knappast hör hemma i seniorfotbollen. På sitt andra försök får ju såklart lövetspelaren sitt livs kalasträff och 3-3 är ett faktum. Strax efter blåser ursäkten till domare av matchen och Lövetspelarna jublar såklart av lycka medans Real Maskin får åka hem till kortedala rånade på två poäng.

Med två ribbskott, två bortdömda mål och en helt horribel utvisning tycker man att vi förtjänar ett bättre öde, men samtidigt måste vi börja sätta våra lägen och sluta drälla med bollen och låta motståndarna komma in i matchen pga våra misstag.

Nästa vecka kommer en riktigt tuff drabbning mot Björndammen, tills dess måste vi höja oss flera snäpp om vi ska ha en chans att ta poäng.