Referat Partille – Real Maskin

Exakt såhär kommer jag ihåg att det gick till:
Jag åkte till matchen med den blivande MOTM-kandidaten Johan i hans splitternya Mercedes med fet bas och massa go AC när föjande ägde rum: – Närvarande sällskap inkluderat, sade han genom cigarettbitande tänder. Det fanns som alltid en sarkastisk ton i rösten. Den ljöd starkt nu när han slentrianhånade den hippa kultur som han tyckte att sina lagkamrater tillhörde. Rök från ofiltrerade John Silver blandades med den krispiga höstluften genom fönstret. Kanske lite äldre än några av de andra i laget men fortfarande med starkast löpsteg, det visste han. Det låg ett lugn i luften där de for fram på tomma landsväga. Jag är i Partille alldeles för för ofta, tänkte jag och tittade ner på mina illgula, vrålsnabba, fulsnygga fotbollsskor. Vilka äventyr dom skulle få vara med om den där kvällen. Men det visste vi inte då.

received_10206708245079729

Startelvan

Vi var ett decimerat men tappert gäng som anlände i Partille. Timmie och Andres var på parmiddag och Jimmie Braskus sitter som ni vet häktad. Tänker på dig Jimmie. Jagge kunde inte komma för det var tydligen nån rea på Stay Hard. Efter att lillebraskus blivit totalförnedrad i ”Gris” och med tårar på kinderna gömt sig bakom Coach så drar matchen igång.

Det är en Maskin med fokus som efter en superfrilägesräddning av JR totaldominerar den första halvleken. Partilles baklinje hade svårt att få till några ordentliga uppspel när de direkt blir hårt pressade utav en högt stående Maskin. Personligen tror jag att det berodde på att dem blev skräckslagna när de såg vansinnet i Lukas blick där han med sina 210 centimeter dundrade fram emot dem. Att Mange springer runt och hotar folk med att han ska komma med sina polare från Värmland och spöa dom kan också ha bidragit till att motståndarna hamnade ur balans.

Tjugo minuter: Johan har med sina löpningar redan tvingat hemmalaget till tre byten på vänsterbacksplatsen när han efter ytterligare en djupledslöpning hittar fram med bollen till →JOEL← som efter fem kliniska touch i målområdet distinkt skyfflar in bollen med fel fot. Stort att bevittnad för alla närvarande.

Tjugofem minuter: Efter ett nästan identiskt högerspel, Johan-löpning och snett-bakåt-pass så hittar bollen fram till →JOEL← som ISKALLT klackar vidare den till Mojje som på Mojje-manér trycker dit två-noll.

Kort därefter så Xavi-Pirlo-Mason-passar Jerry till Lukas som gapar något oförståeligt, drägglar och fokuserar allt sitt vansinne på bollen och skickar den i insidan av ribban. Bisarrt och vackert.

I andra halvlek så hackar det lite i maskineriet hos Maskinen (hehe) och vi tappar den dominans som präglade den första halvleken. Mycket slarv och många felpass. Matchen blir jämnare men trots detta så är det Maskinen som har chanserna. Matchen slutar två-noll men det borde ha blivit en större bortavinst.

Maskinen tar sin tredje raka seger och den fjärde på fem matcher, mycket tack vare en strålande defensiv.
Vi höll nollan!
Jerry spelade fantastiskt i 90 minuter utan att skada sig.
Vi borde göra fler mål.
Vi borde kunna fortsätta spela bra i 90 minuter.

/Bakom tangentbordet: Joel Jan ”Guillouel” Elfwing Vingfåhle Svensson