Roma – Real Maskin 1-4

Mål: Lulklass x2, Brask, Freddan
Ass: Freddan, Andres, Timmie, Lulklass

Det var en härlig sommardag och solen spred sina strålar över Gunnaredsplan med halvtimman kvar till matchstart. Vi hade fått samma instruktioner som i förra matchen och det var i princip samma lag vi ställde upp med:

startingeleven

På detta en bänk bestående av Jonte, Timmie, Storbrask och Jim

Det är Real som tar tag i taktpinnen direkt och det dröjer inte ens två minuter innan Lukas hittar nätet för första gången på tre matcher, vackert framspelad av Freddan. Det ser ut att bli en promenadseger för maskinen, som inte slår av på takten efter målet, snarare tvärtom. Men Roma försvarar sig bra och slår långt på en ganska ensam Ibro Mujkic uppe i anfallet. Hasse visar dock att han är en av 6A:s absolut bästa backar och låter inte några bollar komma förbi på kanten.

Efter lite trevande där båda lagen känner på varandra litegrann tar Real åter tag i taktpinnen och höjer sakta men säkert tempot ytterligare några snäpp. Roma får svårt att hinna med och ett par snabba hörnor resulterar i att Andres vackert spelar fram Brask via ribban så han får öppet mål. Brask är ju inte känd för att göra särskillt snygga mål och detta var inget undantag. Men alla mål räknas, och 2-0 är ett faktum. Efter detta slappnar vi dock av lite och släpper in Roma mer och mer i matchen. Det är som att vi går på sparlåga eftersom vi känner att vi inte behöver anstränga ihjäl oss för att ta tre poäng, farligt! Och mycket riktigt, efter lite slarv i försvaret och miss i kommunkation lyckas Mujkic få en tå på bollen och Roma har plötsligt reducerat. Resten av halvleken händer det inte så mycket och 2-1 står sig till paus.

Vi snackar i halvtidsvilan om att vi måste skärpa till oss och börja spela som vi gjorde förra veckan mot Tollered. Men vi tycks ha förvånansvärt svårt att ta fram den där motivationen som krävs om man vill hamna i toppen i tabellen, och andra halvlek blir onödigt spännande när vi totalt saknar skärpa i avsluten och koncentrationen i passningarna inte alls sitter. Som tur är för oss har Roma fortfarande inte lyckats spela ihop sig och ett par Roma-gubbar gick hem innan matchen ens var slut, märkligt beteende kan tyckas. Roma fortsätter i alla fall slå långt men lyckas aldrig riktigt skapa några farligheter och Junior får inte röra boll många gånger under den andra halvleken.

I mitten av andra halvlek har vi fått in lite fräscha fötter och framför allt Timmie och Storbrask kommer in med mycket positiv energi och vi lyckas bygga upp några riktigt fina anfall, men vår totala avsaknad av skärpa gör att 2-1 står sig ända till den 82:a minuten. Tror både Kalle, Hasse och Brask (båda två?) har chanser där dom har i princip öppet mål, men vi lyckas bara inte få in bollfan. Men så i den 82:a minuten hittar en fin hörna från Timmie fram till Lulklass panna vid bortre stolpen, 3-1 och äntligen får vi tid att andas ut litegrann. Lulklass målfirande hördes tydligen ända bort till Angered Centrum och vibrationerna i marken uppmättes till 7,2 på Richterskalan.

Vi slår dock inte av på tempot utan fortsätter skapa fina chanser och i 88:e minuten är det dags för Freddan att göra sitt första mål för säsongen, fint framspelad av Lulklass som därmed får sin första assist för säsongen. Här tror många att matchen är slut, men med bara sekunder kvar av matchen får vi en frispark på mittplan och innan den ens hunnit bli slagen har Timmie fått en armbåge i ansiktet. Domaren tvekar inte en sekund när han tar upp det röda kortet. På den efterföljande straffen gör Johan en Zlatan och snor straffen från den givne straffskytten Jonte Källström. Dock har han inte Zlatans kyla utan lägger den en meter över mål. Direkt efter detta blåser domarn av matchen som därmed slutar 1-4 till Real. Vi ska självklart vara nöjda med en seger och stundtals mycket vackert spel. Men vi har fortfarande mycket att jobba med när det kommer till inställning i sånna här matcher, det var precis detta som straffade oss mot Götaholm och det kommer definitivt göra det igen när vi möter lite bättre motstånd.

Vad som var bra:
– Stundtals riktigt fint spel
– Seger trots att vi knappt behöver anstränga oss
– Andres går ikapp Drägget i assistligan
– Lulklass har hittat nätet igen och har redan gjort fler mål än under hela förra säsongen!