Sagan om prinsens återkomst

Vi har tidigare berättat om de tre konungarnas återkomst här på hemsidan. Nu är det dags att presentera Prinsens återkomst: Daniel ”Wanderson” Andersson!

Danne tappade ju suget på fotboll lite för ett par år sedan, och har sedan dess varit med högst sporadiskt de senaste säsongerna (mest när det har vankats öl och bastu). Men inför 2017 kände han återigen att det var dags att snöra på sig skorna och visa Göteborg hur man spelar fotboll! Och vad glada vi är över detta! (Det ryktas att sportchef Tommy Moholi inte slutat le sedan Danne skrev på för nästan en månad sedan).

Detta nyförvärv (eller comeback) ställer ju självklart upp på en intervju när vi haffar honom efter dagens träning.

Hur känns det att vara tillbaka i Real på riktigt?

– Det känns underbart att ha hittat tillbaka till fotbollen! Behöver lite mer flås innan jag hittar den gamla formen, men det är väl bara en tidsfråga efter Nandos fysstationer. Får inte heller glömma att nämna det härliga återseendet med laget och dess gemenskap både på och utanför planen.

Vad tror du om lagets chanser i årets 6A?

– Jag har ju inte varit med så pass länge under försäsongen, men vad jag sett så har jag inga tvivel om att vi kan kriga till oss ett antal pinnar så länge spelet sitter. Det har ju även anslutit några nya ansikten sedan jag senast spelade och jag hoppas det för med lite extra pepp för oss gamla att prestera.

Någon/några spelare du tror blir extra viktiga för laget i år?

– Lagets prestationer beror ju inte på en individuell spelare. Men måste man välja så vill jag ju främst lyfta fram mig själv som under mina 3 föregående säsonger i Real stänkte in hela 2 mål! Dock räckte inte det för att ta några avgörande poäng i serien, så får väl lyfta fram förra årets skyttekung Lukas också. För det handlar ju ändå om att göra fler mål än motståndaren. Hoppas dock inte han får hybris över detta i omklädningsrummet!

Några avslutande ord?

– Go å glaaa kexchoklad, REAL, REAL, REAL MASKIN!

Vi tackar Danne för pratstunden och hälsar honom hjärtligt välkommen tillbaka till kortedalas stolthet!