Seriepremiär!

Oj oj oj vad vi har väntat! Ett halvår efter att seriepremiären egentligen skulle ägt rum kommer vi äntligen att få ta oss an Fröjdens FK! I år kommer seriepremiären även vara vår årliga publikmatch (som dock är begränsad till 50 åskådare).

Fröjdens FK är en ny bekantskap för Real och vi vet inte så mycket om Fröjden mer än att de är ett hyfsat nystartat lag (laget fanns inte ens när vi tog oss upp i sexan förra gången 2013). Man har spelat i div 6C säsongerna 2016, 2017 och 2018 där man sista året tog en fin tredjeplats. Inför säsongen 2019 minskade man antalet sexor från fyra till tre och Fröjden flyttades då över till div 6A där man förra säsongen hamnade på en femteplats.

FFK har precis som vi spelat tre matcher efter Corona-uppehållet och precis som för oss har det blivit tre segrar. Träningsmatcherna mot Argo och GSIF slutade 3-1 och 1-0, sen har de även hunnit med en seriematch mot Gamlestaden FF. Den matchen slutade 3-2 till Fröjden efter att man vänt underläge med 2-0 sista 20 minutrarna.

I laget finns en del kvalitet, framför allt offensivt. Förutom Andreas Johansson som alltså gjorde alla tre mål i seriepremiären finns Magnus Svantesson som vunnit lagets interna skytteliga alla säsonger (!)

Svantesson

Real kommer från en stark comeback i Helsingborg i helgen där man vände underläge två gånger och vann till slut komfortabelt med 5-3.

Läget i laget ser bra ut med lite småskavanker men inga direkta skador.

Vi ser fram emot en tuff och spännande kamp och hoppas på att få åka hem till Kortedala med alla tre poängen.