Somalia – Real Maskin 2-2

Somalia – Real Maskin 2-2 (1-0)
Mål: Jagge, Mojje

Det blev en del överraskningar i startelvan inför matchen mot Somalia. Efter en del ändringar ställde vi upp som följande:

startingeleven-1
Bänk: Jonte, Jim, Ali, Freddan

Det blev alltså Magnus som fick gå ner och agera mittförsvar ihop med Kalle till att börja med. Sen blev Joel trött efter ungefär exakt 7 minuter och då kom Jonte in och Magnus förpassades åter upp på mittfältet brevid Farsan.

Vi inledde matchen ganska piggt och hade ett par halvfarliga lägen. Både Jagge och Andres kom runt fint på sina kanter. Lukas fick en del sparkar på fötter och ben men stod upp bra och lyckades fördela bollarna bra där uppe. Men bollen vill helt enkelt inte in, utan istället är det Somalia som efter dryga halvtimman spelad får göra 1-0 på ett distansskott efter att dom dribblat av typ 4 Real-spelare.

Något orättvist resultat som står sig ända till halvtidsvilan. Där snackar vi ihop oss och bestämmer oss för att vi måste tagga till och vara ännu tuffare i närkamper.

Och nästan direkt i andra halvlek får vi en hörna som Mojje slår från vänsterkanten hårt mot första stolpen, och vem är där om inte Jacob de Luíz Casimiro Karlsson? 1-1 och nu börjar hoppet och självförtroendet komma tillbaka. Nu tappar vi dock en del tempo och börjar komma in i Somalias långsamma spel. Många avblåsningar från en ganska så orutinerad domare gör att matchen blir väldigt seg. (Otroligt mycket maskningar från Somalia också, varav en till slut blir utvisad efter att först ha knutit upp sitt skosnöre för att sen lugnt sätta sig ner och knyta det).

Somalia spelar ganska fult och det är märkligt att inte det röda kortet kommer upp tidigare i matchen med tanke på hur lättsinnigt domaren halar fram det gula.

Till slut har Somalia två man utvisade, men man får ändå en frispark några meter utanför vårt straffområde. Det blir en hög boll som retsamt seglar in mellan Juniors fingrar och ribban. 2-1 med fem minuter kvar och nu brinner det lite i våra skallar.

Men så i matchens slutskede får vi ett omdiskuterat inkast (inga kommentarer på det), som Mange snabbt och rutinerat kastar till Jagge på högerflanken. Jagge serverar sedan Mojje, som ett tack för målet innan, en kalasboll. Och där gör han inga misstag. Lukas får allt vänta ett tag innan han går om Mojje i skytteligan. 2-2 med matchens sista spark. Real självklart oerhört besvikna men samtidigt lättade över att ha fått med sig en poäng trots underläge två gånger under matchen.

Det är bara att bryta ihop och komma igen! Redan på onsdag är det match igen, då är det Tollered som kommer på långväga besök till Kviberg. Och då jävlar!