Sportchefen har ordet

Torsdagen den 2 augusti drar höstsäsongen igång. Vi startar med ett spelarmöte i klubbstugan kl 18:00 och åker sedan ner till Bergsjövallen och tränar. Vi fick oss ett snack med sportchefen inför omstarten av serien för att få ta del av hans tankar kring säsongen såhär långt.

Kan du sammanfatta säsongen såhär långt?

Inför denna säsong visste vi att det skulle bli ett extra tufft år, fler lag som åker ut gör att alla kommer satsa stenhårt för att inte bli indragna i bottenstriden. Vi gjorde ett par förändringar inför säsongsstarten där vi bland annat tog in Mattias Liljenbring som fystränare, något som gjorde att vi kunde ta några steg till framåt.

Under hela försäsongen såg det väldigt spännande ut. Vi fick in ett par vassa nyförvärv samtidigt som vi hade hög närvaro på träningarna. Spelarna såg hungriga ut och vi i ledningen tyckte vi hade byggt en stabil grund för 2018. Sen kom träningsmatcherna. Vi insåg tidigt att trots 27 spelare i truppen skulle det bli tufft. Flera skador drabbade oss samtidigt som folk av olika anledningar hade svårt att dyka upp till matcher. När väl serien kom igång var det samma sak där. Värst såg det ut mot Gamlestaden när vi kom till spel med 10 man. Sedan kom en liten förbättring när vi lyckades få ihop full trupp två matcher i rad, mot Bergsjö IF och mot Partille. Båda dessa vann vi och det kändes som vi fick lite vind i seglen. Men istället för att rida vidare på denna vågen gick vi åter igen in i en tuff period där vi fick svårt att få ihop lag och till vårens sista match mot Surte fick nyförvärvet Klaus vara med trots bara en träning i benen.

Har ni gjort några förstärkningar inför hösten?

Vi har jobbat hårt under sommaren (och egentligen hela säsongen) för att bibehålla stommen och få in ett par nya gubbar och det tycker jag vi har lyckats bra med. Paboy, Klaus och Fredrik som kom in här innan sommaren är alla tre gubbar som kommer vara med och slåss om startplatser. Under sommaren har vi även plockat in duktige David Bilén samt att vi har ytterligare ett par namn som vi jobbar på men som inte är helt klara än. Dessa 5-6 spelare plus att vi har ett par gubbar som varit skadade som förhoppningsvis är tillbaka snart gör att vi hoppas på att kunna göra en minst lika stark höst som förra säsongen och ta oss upp på säker mark.

Det är tre lag som åker ur i år, hur tänker du kring det?

Det är klart att det är extra tufft i år, men jag tycker det är minst 4-5 lag som ska ligga bakom oss när säsongen är över, även när vi gjort en såpass dålig vår som vi gjort. Vi har haft mycket oflyt och uddamålsförluster på slutet mot Tollered och Surte, det är sånt vi måste jobba med. Med lite flyt hade vi vunnit båda dessa matcherna och varit uppe på en 7-8 plats i serien. Det är så vi måste tänka också, serien är väldigt jämn och förutom egentligen serieledarna Sveakurd känns det som att alla lag kan slå alla i princip. Och det räcker med ett par segrar så går vi upp ovanför strecket. Förra säsongen hade vi också 7 poäng efter halva säsongen och då slutade vi sjua till slut.

Så länge vi börjar träna ordentligt och får upp närvaron på träningarna igen så vet jag att vi kommer fixa detta. Men vi behöver att alla hjälps åt och tar tag i detta tillsammans. Det räcker inte att det är 8-9 gubbar som kommer på varje träning, såsom det har sett ut under våren. Vi behöver vara 16-17 stycken iaf, gärna ännu fler. Och det tror jag vi kommer vara nu när träningarna drar igång igen.

Vi tackar så mycket för din tid Tommy och hoppas såklart att du får rätt och att Maskinen börjar ta poäng igen när serien drar igång. Men först har vi träningsmatch mot Arbetarnas IF den 9 augusti kl 18:30 på Bergsjövallen. Vi ses där!