Stattena IF – Real Maskin 0-7

Mål: Jagge 2, Seb 2, Andres, Johan, Tim
Ass: Kongo, minst två inkast

Träningsläger 2019

Vi begav oss ner till Skåneland på lördagen vid 09:00 efter att Tim ramlat in fem minuter innan avfärd, ”sorry gubbar, var tvungen att stänga 8ight igår”.

Väl framme så var det incheckning och dags att byta om för ett lättare träningspass ute på den fina och otroligt jämna gräsmattan. Efter lite kvadde och fotbollstennis bjöds det på lunch på Nyckelbo Kök och Bar AKA Oguz Taverna. Pasta med köttfärssås stod på menyn för samtliga utom Farsan som tvunget skulle jobba på lägret och när han kom ut så var köttfärssåsen slut. Fick bli en pasta plain för vår stackars Farsa, men inte klagade han för det.

Efter lunch och lite gött häng i solen var det dags att hoppa in i bilarna och rulla bort till Filborna IP där vi skulle möta Stattena IF. Vi visste inte riktigt vad vi hade att vänta oss, men vi kom fram till en väldigt välskött och fin anläggning och det var inte utan att man blev lite sugen på att spela på den fina naturgräsplanen intill konstgräset.

Dagen till ära hade coacherna beslutat att testa en rak 4-4-2 för att kunna använda oss av lite olika uppställningar och taktiker beroende på vilket spelarmaterial vi har samt vilket motstånd.

Vi startar med följande lag:

Wiklund
Kongo Richard Kalle Erik
Tim Farsan Seb Jagge
Andres Kasper

Bänk: Junior, Jocke, Dennis, Oggan, Klaus

Det är Maskinen som tar tag i taktpinnen direkt från start med stort bollinnehav och ganska bra spel. Vi lyckas dock inte komma till några ordentliga farligheter första kvarten utan det är istället Stattena som kommer upp på en kontring men Wiklund är med bra och räddar till hörna.

Efter 15-20 minuter börjar vi dock trycka på ordentligt och har bud på både ett och två mål innan bollen till slut dimper ner framför Seb vid straffområdslinjen (Kan ha varit ett inkast från Kongo, enligt egen utsago). Han väljer att lyfta bollen högt högt mot mål och hinner svära tyst åt sig själv innan han märker att lagkamraterna börjat jubla efter att bollen dykt ner precis under ribban helt otagbart för målvakten. 1-0 och årets första mål för Real!

Från och med nu är det full fart framåt för Maskinen. Kasper och Andres skapar en del farligheter där fram, Erik och Jagge dundrar fram på vänsterkanten och Jagge får nog skicka ett blomsterbud till den stackars högerbacken som fick sig en riktig skolbokstunnel.

Efter en halvtimma är det dags för Farsan att kliva fram och han gör det så enkelt och så galant så som bara en Farsa kan göra. Han får bollen strax utanför straffområdet, tar några älgkliv och drämmer till med ett skott som letar sig in i målvaktens vänstra kryss. 2-0 och nu känns det som att detta nog ska gå vägen.

Stattena får någon enstaka chans till men Wiklund är med bra och räddar friläge. Strax innan halvtid är det Seb (tror jag) som drar på ett skott som målvakten inte får kontroll på och Andres Pippo Monar håller sig framme och tåar in 3-0. Världsklass-mål.

I halvlek pratar vi om att vi inte får slappna av utan måste fortsätta hålla oss till matchplanen. Försöka spela lite enklare och inte trassla in oss på kanterna utan komma till inlägg tidigare.

Vi börjar andra ungefär som vi slutat första, det är Real för hela slanten och det är nog 90-10 i bollinnehav första kvarten. Vi har några riktigt fina kombinationer och i 60:e minuten är det Andres som slår ett inlägg till Tim som skarvar snett inåt bakåt till Seb Kroos Engström som bara rakar in bollen stenhårt vid stolproten.

Efter 4-0 börjar Stattena tröttna rejält och stannar oftast med 4-5 gubbar uppe på offensiv planhalva, något som gör att det blir lite halvfarligt i kontringslägena. På ett av dessa lyckas Farsan fälla en Stattenaspelare i straffområdet och domarn blåser straff. Något tveksam kanske, men vad spelar det för roll när man har Wiklund i målet som limmar straffen som om det vore en kebabrulle kl 03 en lördagnatt.

Efter en trevande inledning av matchen från vår egen Balotelli Jagge de Ruíz Casimiro så bestämmer han sig för att steppa upp och börjar trolla lite med bollen och vips så har han gjort både 5 och 6-0, det sista ett hyfsat skott som knorrar sig in i bortre krysset.

Med kvarten kvar är det Tim som bryter sig loss på sin kant och kan kyligt placera in 7-0 som också blir slutresultat. Åter igen är det Kongo som står för ”assist” med ett inkast.

Sista tio är det inget skönlir direkt från något av lagen, en kavalkad av felpassningar och felbeslut. Men om inte Die Mauer (Kalle och Jan-E) är där så är det Erik som ligger på Stattena som en ättrig terrier och förutom ett par skott över är det inga direkta farligheter från något av lagen.

Vi kan konstatera att vi kan prestera riktigt fin fotboll när vi bara vill. Även om dagens motstånd kanske inte riktigt kom upp i standard så höll vi oss till det vi hade pratat om innan match. Vi försökte släppa boll snabbt utan att stressa och att spela vårt eget spel. Det lyckas vi med riktigt bra och en stor eloge till alla spelare idag. Även Jocke och Oggan som kommer in och inte har tränat så mycket gör en riktigt fin insats. Så bra är vi att Klaus inte ens behöver hoppa in idag!

Riktigt skönt att ta årets första seger och att det dessutom blev riktig ketchupeffekt med hela sju mål och fem olika målskyttar är såklart extra kul.

Efter matchen begav vi oss tillbaka till vår anläggning och det var dags för middag, inkilning och annat kul. En riktigt lyckad dag och kväll, med en del riktigt trötta ansikten dagen efter. Vi tackar alla spelare och ledare för denna helg och ett stort tack till Nyckelbo vandrarhem samt Stattena IF!

Nu blickar vi fram mot genrepet mot Norrmalm den 10 april.

Hala Maskin!