Surte – Real Maskin 0-4

Surte – Real Maskin 0-4
Mål: Mellanbrask, Jon, Lulklass x2

Då var det dags för årets första gräsmatch, borta mot Surte IS. Ett Surte som innan matchen hade en bra tabellposition(även efter den samma). De hade bland annat vunnit hemma mot Sveakurd, vilket får anses vara meriterandet. Av förklarliga skäl var Surte något svårscoutat då ingen sett de spela, förväntningarna var därför att de skulle vara ett stabilt lag som inte skulle vika ner sig. Det var ett något desarmerat Real-manskap som kom till Real-gården för matchgenomgång. Jacob Casimiro hade drabbats av en förkylning med efterföljande feber och Joel ”Dembélé” Elfving fick även han kasta in handduken innan matchstart. Tillkom till matchtruppen gjorde Jonthan Sillabe Karlsson och det medförde att maskinen ändå kunde mönstra 14 spelare till matchtruppen.

 

Startelvan:

13245227_653829581434045_5851748904243104367_n

 

Väl framme i Surte välkomnades vi till en trevlig anläggning vid namn Parken. Surte var dessutom redan i full gång med uppvärmningen när Maskinen anlände till planen. För Realspelarna var det fokus att få grepp om hur underlaget skulle påverka matchen. Det visade sig att gräsmattan var helt klart okej för att vara en division6-plan med andra ord något ojämn och blommig.

Matchen startar i ett trevande tempo där Surte börjar med att slå långt från matchminut nr. 1 och fortsatte likadant till domarens sista signal.

Mer glad än så här blev Jimmi Brask när han kunde göra 2-0 efter en hörna

Mer glad än så här blev Jimmi Brask när han kunde göra 2-0 efter en hörna

Det är i alla fall Surte som startar bäst och kommer igenom tack vare just en långboll där Surtespelaren kommer loss och kan avlossa ett skott från höger lågt nere vid Johns första stolpe men John var snabbt nere och kunde rädda. Efter följde en period där spelet böljade något men Real är det spelförande laget medan Surte som tidigare nämnt slog långt. I matchminut 33 kommer dock Lukas loss och kan peta in 1-0 till maskinen. Bra avvärjd löpning och bra passning. Surte hinner knappt sätta igång spelet igen innan Real återerövrar bollen och sätter fart via vänsterkanten, Fredrik driver upp bollen levererar bollen till Timmie som väggar sig fram via Lukas och slår ett inlägg på täckande försvarare ut till hörna. En hörna som Andres slår in mot förstaytan i straffområdet. Där står Jimmi Brask tämligen omarkerad och magar in bollen eller om han möjligen gör en konstspark men mål är det i alla fall och 2-0 i minut 35. Känslan är att Real nu har kontroll på tillställningen och kan enkelt spela av första halvlek. Domaren blåser av för en första halvlek som alltså slutar 2-0 till Maskinen.

 

I halvlek diskuteras det att vi måste fortsätta vara vakna på deras långbollar samtidigt som vi ska överbelasta på bollsidan för att sätta press på Surte som tenderar att ha något tröga backar som ska utnyttjas. Domaren blåser igång andra halvlek och då är det Surte som tar tag lite mer i spelet och spelar med mer desperation än i första halvlek. Andra halvleken börjar även bli något fulare spel från bägge lagen men om du frågar Surtes kapten gjorde inte Surtespelarna en enda ful grej medan Realspelarna spelade våldsammare än en ufc-fighter.

I alla fall andra halvlek rullar på och vad som är tydligt i denna halvlek är hur Real helt undviker att använda vänsterkanten. Gång på gång löper sig både Andres och Timmie rena från bevakning men utan att få någon boll att arbeta med. Bollen kommer ut på vänsterkanten sporadiskt men i och med att ingen annan spelare i Real verkar vilja spela på den kanten resulterar det allt som ofta i att Andres och Timmie blir tämligen ensamma mot 4-5 Surtespelare och tvingas då skicka tillbaka bollen via mitten ut på högerkanten igen. Matchen böljar fram och tillbaka och de enda egentliga farligheterna Surte kommer till är via deras långbollar men varje gång är antingen Fredrik ”Pantern” Vanhanen följsam och stark eller så är John ute och plockar ner bollen enkelt. I matchminut 63 görs en Realspelare ner ett par meter in på offensivplanhalva. Vanhanen känner ingen skam i kroppen och trots att det är Timmie som ska stå för frisparkarna tar han den själv. Han slår en bedrövlig boll på en Surtespelare i ryggen och turligt studsar bollen fram till tidigare inkomna Dubo som vänder runt lite grand innan han passar bollen till Lukas som klipper till på ett och 3-0 är ett faktum och Lukas andra mål är även det ett faktum. 3-0 till maskinen efter 64 minuter. Istället för reducering ökade alltså Real på sin ledning och Surte började nu tröttna något. Det märks även då de drar på sig allt fler gula kort vilket även resulterar i två röda kort, det första i 69 minuten och det andra efter 81 minuter. Surtespelarna håller inte alls med domaren längre och är duktigt sura på vad som händer och gnäller allt mer. Trots först en spelare mindre och sen två spelare mindre är inte Surte helt ofarliga i sina kontringar när de skickar upp allt de har. Dock, i 84 minuten är det Real som får sista ordet när Dubo återigen snurrar lite med bollen och sen lämnar över den till Jon (spanjoren) som tar i för kung och fosterland och PANG 4-0, ridå. Efter 4-0 i den 84 minuten orkar inte längre Surte anfalla och Real har naturligtvis bud på fler mål men matchen slutar 4-0.

 

Real genomför en bra och solid match från första minuten till sista. De farligheter som Surte skapar är främst via lång- och höjdbollar men då är John bra med både långt ut i straffområdet och i luftrummet.

 

Bra grejer:

  • Vi håller nollan
  • Vi gör 4 mål
  • Lukas gör 2 mål
  • Lagarbetet, alla spelare gör det riktigt bra

Mindre bra grejer

  • Kalles peptalk inför matcherna
  • Fredrik oförmåga att lyssna till tränarens order (Andres och Timmie tar frisparkarna)
  • Vi använder inte våran vänsterkant, inte ALLS

/ TL15