Sveakurd – Real Maskin 2-1

Saxat från Rasta&Dalla:

Serieledarna Sveakurd försöker hålla avståndet ner till tvåan Gamlestaden FF (som de för övrigt möter i nästa match) och det blev seger mot Real Maskin i helgen. Men det satt ganska långt inne på Bläsebovallen och gästerna ledde i paus efter mål av Lukas Wallmander. Pasar Sulaiman kvitterade dock ganska tidigt i andra innan Sarkawt Omar Salih avgjorde på frispark med halvtimmen kvar!

SFC:s Sarkhobon Waheladen sa så här om segern:

”En tuff match mot ett bra lag. Tråkigt nog så var det redan klart att de åker ur 6:an men vi visste att de skulle ge 100% ändå. Vi spelar inte vår bästa match, fick inte riktigt upp tempot i vårt passningsspel. Real Maskin gör det svårt för oss genom att de står rätt i sina positioner och försvarar sig väldigt bra. De tar ledningen genom slarv från vår sida. I andra halvlek vaknar vi till, gör ett snabbt mål och lyckas även vända matchen. Viktig seger inför kommande helg då det är seriefinal! Real Maskin är ett bra lag som förtjänar att spela i 6:an. Tråkigt att de åker ner till nästa år. Önskar de lycka till inför kommande säsong och förhoppningsvis så kommer de upp igen.”

Maskinens målskytt Wallmander sa så här om förlusten:

”Vi visste att Sveakurd är duktiga på att rulla boll och skulle komma spelsugna till match. Vår plan blev därför att ligga lågt och inte låta dem komma in i ytorna framför vårt straffområde. Första halvlek gör vi det riktigt bra, vi är lugna och fokuserade och även om de får till ett par farliga skott strax över ribban så håller vi nollan första 45.

Vårt mittbackspar är stenhårt, och Kalle Jarnebrink erkänner i halvlek att han inte slagit en enda passning, men hans rensningar kan man inte klaga på! Vi lyckas även trycka in ett mål när vi går upp i press och stressar deras målvakt. I övrigt har vi inte mycket framåt utöver några misslyckade kontringar. Men Sveakurd är märkbart frustrerade över att inte ha fått hål på oss.

I början på andra lyckas Sveakurd kvittera genom en perfekt lyftning i djupled som inte går att säga så mycket mer om än att det var ett riktigt snyggt anfall och Kitte är chanslös i målet. De får luft under vingarna och återfår lite fokus. Sen sätter de även sitt andra mål på en frispark där alla i Real stod och väntade på domarens signal som aldrig kom, men skottet kom ändå. Total förvirring men likväl 2-1.

Vi får till två eller tre farliga anfall i andra, ett skott i ribban, och jag själv blir även kapad av målvakten men domaren väljer att ge hörna. Vi får också Mangemos utvisad efter att han själv blivit nerdragen i offensivt straffområde och reagerade med en knuff. Bittert slut på en match som inte var särskilt rolig att spela, men där vi visar att vi kan vara riktigt svåra att slå när vi biter ihop. Stor eloge till försvaret idag som krigade och sprang in i det sista.”