Syrianska – Real Maskin 4-3

Lördagsmatch återigen då vi ska ta oss till Bläsebovallen för att försöka nå sista halmstrået för att få stanna kvar i division 6. Det känns otroligt laddat i omklädningsrummet och även under samling. Koncentrerat och gubbarna är aktiva i taktiken och genomgången.

Vi kommer upp till ett blåsigt och grått Hjällbo med en matta som har en del kvar att önska. Uppvärmningen känns bra och killarna känns laddade.

Matchen drar igång och det känns ganska omgående att Syrianska vill ha ett lite lägre tempo och trilla boll medans vi försöker dra upp ett tempo vi inte riktigt klarar av och vi slarvar med mängder av felpass. Vi växer in i det mer och mer men då kommer en kalldusch då vi har offensiv målchans, syrianska vänder spelet snabbt på deras snabba kantspringare som rundar en sent utrusande Junior och bara kan spela in i mitten och öppet mål, 1-0 redan efter 11 minuter och det var inte den starten vi behövde. Ganska omgående kommer även 2-0 efter en offensiv hörna kontrar återigen Syrianska men slår en lite för djupboll och Junior är bättre med och ska rensa undan bollen men dagen till ära slår han bollen rakt i ryggen på Syrianska spelaren och bollen studsar i en båge mot mål och killen kan enkelt raka in 2-0 i öppen kasse. Mardrömsstarten är ett faktum!

Vi fortsätter slarva med mängder av felpass och felbeslut men efter 8-10 minuter efter chockstarten har den lagt sig lite och vi kommer mycket bättre in i det nu och börja skapa lite chanser och springer mer rätt. Hörna och Tim slår en kanon hörna som Mange bara kan trycka in med skallen och vi är med igen! 2-1 i minut 29.

Nu börjar vi trumma på ordentligt och känslan är att vi ska kunna skapa ordentlig match av detta. Tyvärr inga mer mål under första halvleken och Syrianska hinner dra på sig ett ganska billigt rött kort då två gula för tjöt resulterar i en tomatskiva.

I halvlek snackar vi mest om att börja göra allt ordenligt, bestämt och börja springa så Syrianska tröttnar.

Andra halvlek hinner knappt starta innan vi gör precis tvärtom och slarvar på egen planhalva, Syrianska är inte sena med att vända spelet snabbt. Två pass, deras kille är igenom och placerar enkelt bollen förbi Junior. Minut 48 och kalldusch nummer 2 i matchen är ett faktum! Efter detta målet känns vi återigen chockade och Syrianska har ett ordentligt kommando trots att de är en man mindre. Frispark, passiv Junior i målet och 4-1 i minut 56.

Tim löper på bra på sin kant och tillslut rinner han bara igenom och kan rulla in 4-2 i minut 60. Efter detta blir matchen bara konstig. Syrianska tröttnar, vi har inte riktigt kunnandet för dagen att utnyttja detta fullt ut. Mängder med felpass med bollar som bara rinner ut över sidlinje och kortlinje. Får ett mål bortdömt för offside.

Sista tio minuterna höjer vi oss och börjar skapa en hel del chanser, Tim prickar ribban, Lukas har en nick nära som tyvärr går både utanför och över bla. Lukas lyckas tillslut trycka in en nick från hörna i minut 90 men tyvärr i tiden för knapp och domaren blåser av och en av de konstigaste matcher vi lirat den här säsongen och märklig känsla att vi inte kan plocka med oss tre poäng idag då vi i ärlighetens namn möter ett bollskickligt men otroligt otränat Syrianska. Men man får oftast det man förtjänar över en hel säsong och vi har inte varit bättre, tyvärr.

Nu gäller det att avsluta snyggt sista matcherna och hålla fanan högt och kämpa för märket på bröstet.