Tollered – Real Maskin 1-0

Mål: Björn Mellberg (85)

Till denna match har firma Coach/Nando/Liljenbring lyckats skrapa ihop 14 man, där en halvskadad Jerry och Liljenbring tog plats på bänken tillsammans med Dubo.

Vi startar med följande lag:

Vi beger oss de fyra milen bort till Tollered och möts av en riktigt fin Spinnarvall! De senaste gångerna vi spelat där har planen varit mer brun än grön men denna varma torsdag var den som sagt otroligt grön och fin. Dock hade den behövts vattnas och klippas lite innan match, bollen rullade knappt på gräset (men det kanske var planen då Tollered är ett klassiskt sparka och spring-lag).

Det var två lag som var oerhört sugna på tre poäng, det märktes tidigt. Båda lagen bjöd upp till kamp och man turades om att skapa målchanser. Framför allt Mellberg i Tollered hade ett par riktigt vassa avslut i första halvleken men Robin som gör seriedebut för säsongen i mål är omutbar! För Reals del var den vassaste chansen i första halvlek Andres friläge vackert framspelad av Jagge från sin nya ”Iniesta-roll”, men målvakten är bra med och räddar till hörna. Även hörnan är ytterst nära när Farsan får en tå på bollen men Tolleredspelare lyckas rensa på mållinjen.

0-0 i halvlek efter att båda lagen haft fina perioder. Kanske 1-1 eller 2-2 hade varit mer speglande för matchen.

Andra halvleken börjar ungefär som den första slutar, Real försöker spela boll och det ser stundtals riktigt bra ut. Tollered försöker hitta Holmberg och Mellberg längst upp med långboll på långboll, men lyckas inte så värst bra och det blir gnälligare och gnälligare i det svartklädda laget. Holmberg åker till slut på varning för gnäll och är nära att åka ut när han fortsätter beklaga sig över domaren.

Man märker att det är varmt och det blir svårare och svårare att kontrollera bollen för Real-spelarna. Ett par byten görs där Liljenbring ersätter Andres (är detta 2008 eller?) och Jerry och Dubo kommer in i anfallet. Liljenbring får en känning efter bara fem minuter och Andres åker tillbaka in på plan.

I den 75:e minuten får Tollered till slut in en boll efter lite tumult i straffområdet, men måljublet kommer av sig när domarn sett en ojusthet mot Robin i mål och målet blir bortdömt. Här får vi lite mera energi och börjar trycka upp laget mer och mer. Vi skapar ett par fina chanser där bland annat Jagge har ett bra skott som smiter tätt över.

Men så i den 85:e minuten händer det som inte ska kunna hända. Boll in mot Reals straffområde, som efter lite flipperspel letar sig fram till Björn Mellberg som rakar in den i öppen kasse. Mål IGEN i slutminutrarna mot Tollered och man får nästan lite Deja vu-känsla. Efter detta lyckas vi tyvärr inte skapa så mycket mer och matchen slutar 1-0 till hemmalaget. Resultatet känns inte helt orättvist, men inte heller rättvist då vi gör en av våra bättre matcher i år och stundtals dominerar matchbilden.

Men vi är inne i en tung period just nu och det är bara att kriga på så vet vi att poängen kommer börja trilla in. Förhoppningsvis redan nästa vecka när vi tar emot Bergsjön SK hemma på Bergsjövallens gräs på nationaldagen!

Dagens +

Hela laget gör idag en fantastisk insats, men skulle vilja framhäva Paboy och Robin lite extra. Båda två gör utomordentligt bra ifrån sig i sin första seriematch för säsongen, bådar gott inför framtiden!

Dagens –

Att vi åter igen släpper in mål på slutet mot Tjongered. Det ska inte få hända men ändå händer det gång på gång.