Tollered – Real Maskin 2-1

Matchen igår spelades på den gropiga Spinnarvallen. Jag själv kom lite sent då Jimmi Brask somnade när han skulle hämta mig. Sen var han tvungen att tanka på vägen upp med. Sen trodde han det var mycket närmare än det var.

Så när jag kom fram så stod det redan 1-0 till Real Maskin, jag missade helt målet och 11024816_491340907682914_7863337389546500878_oryktesvägar har jag hört två olika saker.

Rykte nummer 1:
Detta var det jag möttes av när jag anlände till planen. De som såg målet säger att det var ett självmål.

Rykte nummer 2:
Detta rykte kommer från Andres och personer i Andres omgivning. De säger att Andres var den som gjorde målet.

Domaren, som inte hade sin bästa dag igår, har ännu inte lagt upp sin rapport på gbgfotboll.se så än så länge svävar vi i ovisshet om vad som egentligen hände.

Så till matchen igen. När jag äntligen kom fram möttes jag av två lag som tjongade långt. Det var inget vidare passningsspel, delvis pga. planens opassningsbarhet. Det skapades inga superfarliga chanser mer än att Mojje kom igenom rätt så bra en gång och sköt stenhårt, max en meter, utanför målvaktens högra stolpe. Istället är det Tollered som i den första halvleken får en frispark som hittar pannan på en friställd Tollereds-gubbe (tror det var en gubbe och inte kille) som enkelt placerar in bollen bakom Timmie. För just idag var det Timmie som fick stå då Junior vart matförgiftad och Brasken är skadad.

Så i halvtid stod det 1-1 och det var väl mer eller mindre ett matchspeglade resultat. I andra halvlek fortsattes det att slå långa bollar och allt som oftast blev det helt resultatlöst. Men en boll från Johan på mitten hittade sig ut till Gustav på vänsterkanten. Gustav gjorde sin gubbe, kom rund, gick förbi målvakten men var ur läge för att skjuta själv. Han slår istället ett stenhårt inlägg som träffar Pascal men tyvärr så hinner Pascal inte anpassa kroppen så att bollen hittar i mål utan går istället över ribban. Ett bra anfall som var värt mer.

Matchen är sedan rätt så chanslös och Jacob säger till mig att det kommer sluta 1-1. Jag sa emot och sa att ett av lagen kommer göra ett mål och det kommer sluta 2-1 till något av lagen. Tyvärr denna gång så vart det Tollered. Tollered får en frispark utanför straffområdet och utan att begära avstånd lägger de den snabbt mot mål där Timmie står vid ena stolpen och ställer upp muren. Bollen letar sig retsamt in i mål och 2-1 är ett faktum.

Matchen slutar sedan med att Real försöker sätta press men det blir aldrig riktigt farligt. Istället drar Sune på sig två gula kort och blir utvisad efter att han blivit knuffad i bröstet. Detta efter en situation där en Tolleredsspelare sparkar ner Kalle, som får inkast med sig, och en annan Tolleredsspelare springer fram till situationen och puttar Sune.

Men men… Sunes andra gula får han när en Tolleredsspelare kapar Magnus. Frispark Tollered.

Så så var det med det.

Förlust i vilket fall och det känns surt.

/Fredrik