Tollered – Real Maskin 2-2

Det var dags igen för Maskinen att bege sig till Hålan som Gud Glömde, Tollered. En blåsig söndag i september. Det regnade i sidled. Sexigare än så blir det knappast.

Snabbt sammanfattat: För femtielfte gången lyckas Tollered kvittera sent och få med sig en poäng. Denna gång efter ordentligt med hjälp från mannen med pipan. Att vi får fler gula kort idag än vi fått totalt fram tills nu säger mer om hans insats än om vårt spel.

Nåväl, vi fick ett par avhopp inför matchen men kunde ändå mönstra ett starkt lag denna vedervärdiga söndagseftermiddag. Vi startade med följande lag:

Matchen startar och Tollered tar omgående tag i taktpinnen. Precis som väntat är det mycket långbollar mot Mellberg och det skapar en del problem för oss i matchens inledning. Tollered är mycket nära att göra 1-0 efter ca 10 minuter men Wiklund gör en sinnessjuk räddning nere vid stolproten.

Ju längre matchen går desto mer äter vi oss in i matchen. Vi gör det vi pratat om, håller oss kyliga och spelar med mycket tålamod. Vi försöker spela oss igenom Tollered och märker att vi har ett stort övertag på kanterna där både Jagge och Jonas har lekstuga med Tollereds ytterbackar. Vi kommer till några fina lägen och Tollereds målvakt får sträcka ut ordentligt ett par gånger.

I den 20:e matchminuten är Jonas förbi sin försvarare som blir tvungen att kapa honom i straffområdet. Domaren väljer att fria, ni kan ju avgöra själva om det var rätt beslut…

Strax efter hittar Jonas fram med en klockren lobbpassning till Jagge som bryter in från högerkanten och gör 1-0. Bortdömt för offside. Avgör själva…

Vi krigar på och tar över matchen mer och mer. I halvlekens sista spark ska det till slut ge resultat när Jagge pressar målvakten som skjuter bollen på honom så den studsar in i mål. Det är inte vackert men det är 1-0 och direkt efter blåser domarn för halvlekspaus.

I andra är spelet lite mer böljande och det är framför allt Tollered som trycker på för en kvittering medan vi försvarar ledningen och kommer upp mest på kontringar. Tollered har några fina lägen men Mange och Wibba håller ihop försvaret på ett föredömligt sätt. Matchen blir rätt så hackig då domaren väljer att blåsa i Tollereds favör i stort sätt i varje närkamp.

Tolered har några hörnor där de är ytterst nära en kvittering. Men är det inte oskärpa i avsluten så är det Wiklund som är där och plockar ner bollarna. Istället är det vi som kommer upp på en kontring med kvarten kvar där Jonas återigen blir kapad i straffområdet och nu kan väl domaren inte längre blunda och blåser straff. Tobbe ”nr10” kliver fram och drar den otagbart i målvaktens högra hörn. 2-0 och nu känns det som att detta ska vara avgjort.

Men Tollered och framför allt domaren ville annat och i en tilltrasslad situation, som enligt samtliga på plats (både Tollered- och Real-supportrar) skedde utanför vårt straffområde går en Tolleredspelare omkull i vad de flesta skulle kalla en helt vanlig närkamp. Domaren tycker annorlunda och väljer från sin position vid mittplan att blåsa straff. 2-1 och nu får Tollered upp ångan rejält.

Bara minuten senare får Tollered återigen en frispark tilldelad på offensiv planhalva som lyfts in i mot mål men rensas undan. Tyvärr inte längre än till en Tolleredspelare strax utanför straffområdet som får till en riktig drömträff och 2-2 är ett faktum.

Innan matchen är slut lyckas domaren hitta ytterligare tre gula kort till Farsan, Kenny och Mange. Den sistnämnde nu avstängd i nästa match.

Slut.

Otrolig besvikelse såklart med en poäng då vi har tvåmålsledning när 10 minuter återstår. Samtidigt om man ser till hela matchen är oavgjort ett ganska rättvist resultat. Vi är bättre i den första halvleken medan vi släpper in Tollered i andra. Ytterligare en gång tappar vi en ledning mot Tjongered och det enda positiva är att vi lyckats göra två mål innan så vi får åtminstone med oss en pinne den här gången.

Kul att se Wibba tillbaka på plan också!

Wiklund gör en grym match med många fina räddningar.

Nu har halva säsongen spelats och vi parkerar på tredjeplats i tabellen, det ska vi ändå vara nöjda med. Nu blickar vi fram mot fredag och derbydags när vi möter Bergsjö IF på Bergsjövallens konstgräs.