HF Olympia – Real Maskin 3-5

Så var det äntligen dags! Vi hade i princip redan packat in oss i bilarna i mars när vi fick beskedet att Corona gjorde att vi inte kunde åka på träningsläger. Vilken besvikelse! Men det var då, istället blev det en go helg i Helsingborg den 15-16 augusti.

Vi samlades i stugan för gemensam frukost på lördagsmorgonen. Till och med Tim kom i tid! Resan till Helsingborg gick snabbt och smidigt, väl framme var det dags för lite kvadde och fotbollstennis.

Efter ett första träningspass begav vi oss ner till havet för ett dopp innan lunch. Wibba och Oggan hade fixat norra Europas godaste kycklingsallad till lunch. Sen blev det plötsligt bråttom iväg till Filborna Arena då matchen skulle starta om 35 minuter. Minuten senare upptäcker Joel att hans skor inte har följt med från klubbstugan. Då kommer hjälten Oggan som räddaren i nöden och lånar ut sina skor och åker snabbt in till stan för att köpa ett par nya.

Väl framme har vi en kvart på oss att byta om och värma upp. Kanske inte den bästa uppladdningen, men vi gör oss snabbt redo för match. Vi startar med följande lag:

Real tar tidigt tag i taktpinnen och är nära på att ta ledningen ett par gånger under första kvarten, framför allt via fina inlägg från kanterna. Det dröjer dock till den 20:e matchminuten innan Lukas har siktat in sig och får ett perfekt inlägg från Farsan som han vackert nickar in i bortre krysset.

Efter målet slappnar vi av lite och låter Olympia ta över mer och mer, och innan vattenpausen så har de hunnit göra både 1-1 och 2-1 genom straff och lite slarv i vårt försvar. Strax efter vattenpausen får Real frispark precis utanför straffområdet. Andres slår den hårt och lågt mot bortre stolpen och en touch från Wibba gör att den retligt letar sig in bakom Olympias målvakt. Innan halvlek hinner Olympia återigen ta ledningen efter ett vackert anfall.

3-2 i halvlek och vi pratar bland annat om att vi måste bryta deras uppspel tidigare och jobba ännu hårdare för att ta hem detta.

Med bara minuten spelad av den andra halvleken fixar Lukas en straff och det råder lite tveksamhet om vem som ska ta den innan Jagge stegar fram. Vi på bänken vågar knappt kolla, men han placerar den otroligt vackert i högra krysset och det är återigen kvitterat.

Efter detta tar vi över mer och mer, och andra halvlek domineras av Maskinen. Wibba och Kenny styr försvaret på ett otroligt sätt medan Taco är precis överallt och vinner boll. På kanterna skapar Andres och Jagge farligheter med fint understöd från framför allt en pigg Ahmed. Även mv-Anton som får hoppa in och spela ytter och gör det med den äran!

I den 65:e minuten hittar Andres fram med en hörna till Farsan som knoppar in 4-3. I matchens slutskede får Tim chansen när han kommer fri mot målvakten och här gör vår käre PH-Tim inga misstag. 5-3 blir också matchens slutresultat.

Gött att se att vi kan komma tillbaka två gånger från underläge och vinna genrepet. Blir alltid roligare att dricka öl på kvällen efter en seger.

Efter matchen blev det segerdopp i havet innan det var dags för middag och diverse kvällsaktiviteter.

En mycket trevlig helg helt enkelt i go Real-anda!