Vatra KIF – Real Maskin 2-3

I onsdags genomfördes seriepremiären och det blev Maskinen som till slut drog det längsta strået, men det var spännande in i det sista!

Det var en riktigt fin trupp som samlades på Real-gården, och då saknades ändå ett par viktiga kuggar. KUL att vi kan få ihop ett såpass bra lag ändå, det bådar gott inför fortsättningen i serien.

Vi anländer till Lövgärdesplan och solen står fortfarande högt i skyn, perfekt fotbollsväder!

Vi startar med följande lag:

Farsan och Seb alltså uppflyttade i anfallet och det visar sig vara ett taktiskt genidrag, för det är Farsan som hittar målet redan efter två minuter! Det är efter fint förarbete av Jonas och Anders IR på vänsterkanten som bollen letar sig fram till Seb som spelar in bollen i mitten och efter lite grötande lyckas en liggande Farsan tåa in bollen. 1-0 och det är en skön känsla som sprider sig i hela laget. Vi tar tag i taktpinnen och det är flera fina kombinationer både på vänsterkanten och högerkanten.

10 minuter senare är det återigen Farsan som håller sig framme efter en fin passning av Jonas och fri med målvakten rundar han honom och hittar nätet för andra gången denna kväll! Det såg ut ungefär såhär:

Vi fortsätter kontrollera matchen och Vatra känns tröga och kommer inte till några direkta farligheter egentligen. Ödlan och Taco är riktigt fina på mitten och i mittförsvaret är Wibba och Kalle omutbara.

Vi rullar runt på lite gubbar då vi har en riktigt stark bänk och vi har sagt innan att det bara är att ge järnet och byta när man blir trött.

Precis innan halvleksvilan kommer Vatra igenom i ett av sina första anfall och i en duell med Paboy ramlar nummer 7 lika lätt som han gjort hela halvleken. En 50/50-duell där domaren lika gärna kunde valt att fria, men han väljer att blåsa straff. Wiklund går åt rätt håll men straffen är riktigt bra, 1-2 och minuten efter går vi till halvtidsvila.

I paus snackar vi om att fortsätta hitta rätt och inte sätta oss själva i en sån situation att vi måste ta en sån duell i straffområdet och riskera att få en straff emot oss.

I andra kommer vi ut lika pigga som i första och vi skapar några fina chanser där inbytte Kongo bryter igenom på vänsterflanken bland annat och fixar en hörna. Hörnan slås med perfekt precision från Andres som hittar en fri Wibba som bara kan sätta till pannan. Det såg ut ungefär såhär:

3-1 alltså i den 50:e minuten och nu blir det Vatra som trycker upp mycket av laget samtidigt som vi fokuserar på att behålla ledningen. Mycket långbollar som vi för det mesta nickar bort, och Vatra fortsätter att falla lätt i straffområdet och ropa på straff vid varenda situation. Hade de istället fokuserat på att spela fotboll så hade de förmodligen varit farligare då de hade ett par riktigt vassa spelare i laget.

Det märktes inte minst med 20 minuter kvar när Jagge misslyckas kapitalt med en hemåtpassning och istället frispelar nummer 7 Atdhe Bunjaku som enkelt får placera in reduceringen. 3-2 och det blir onödigt nervöst sista kvarten av matchen.

Det böljar lite fram och tillbaka och Tim får några fina chanser och även Chrille har en boll inne som blir bortdömd för offside. Vatra anfaller mycket på vår vänsterkant men om inte IR är där och vinner boll så är det Jonas eller Farsan som kliver in och tar jobbet. Kasper är pigg och får några halvlägen men lyckas inte få in den fina patenterade Kasper-träffen tyvärr.

Med bara några minuter kvar kommer en långboll in i straffområdet som Andres bröstar ner till Wiklund. Domaren är extremt osäker men väljer efter 10 sekunder att blåsa straff. Ofattbart för samtliga på plan, men domaren (som i övrigt gjort en bra match) väljer alltså att ge Vatra ytterligare en tveksam straff i matchens slutskede. Lyckligtvis stegar nummer 7 fram för hattrick men skjuter över!

Sista minutrarna väljer domaren att lägga till några minuter och det blir lite tumult när klockan börjar pipa efter att domaren först sagt att det är mindre än en minut kvar och nu plötsligt hävdar att det är ytterligare två minuter kvar. Maskinen försvarar sig med näbbar och klor och Wiklund tvingas till ett par riktigt vassa räddningar. Men när Wiklund ska försöka spela ut bollen till Jagge men får felträff och bollen rullar ut till Bunjaku som blir ensam med målvakten är det nog många som tror att det är kvitterat. Andres kommer dock ifatt och lyckas blockera till hörna. Hörnan nickas undan och äntligen väljer domaren att blåsa av matchen. En match med en hel del känslor där Maskinen till slut får åka hem till Kortedala med 3 poäng, och vilken underbar känsla det är!

En mycket väl genomförd match där vi till stor del gör precis det vi pratat om, ända ner från målvakt/försvar och upp till anfallet. Några individuella misstag som kunde kostat oss 3 poäng om vi inte varit så effektiva och själva gjort tre mål. Mycket kul att se och viktigt att börja serien med seger! Nu fortsätter vi ånga vidare och hoppas vi kan bygga vidare på detta.

Nu går vi på påskledighet och det är skönt att gå upp i delad serieledning redan efter första matchen.

Glad påsk allesammans så syns vi på träningen på måndag!