Götaholm – Real Maskin 3-1

Real Maskin kommer till Gamlestadsvallen med 14 man efter två sena återbud från Tim och Danne. Sedan tidigare saknas även Johan, Johan och Freddan från förra matchen. Den enda av de fem gubbarna längst fram i banan som var kvar från föregående match var alltså Jagge. Vi ställer upp med följande lag:

På bänken hittar vi Ahmed, Ilmar och Jonte.

Denna match föregicks ju av lite märkligt beteende av Götaholm där man först vägrade flytta matchen när vi föreslog detta för en månad sedan pga klämdag och långhelg. Motiveringen man hade då var att ”man spelar med de spelare man har”. Sedan ringer Götaholm två dagar innan match och frågar om vi kan tänka oss att flytta matchen då de inte har någon målvakt. Nu hade vi ju ställt in oss på att spela och folk hade ändrat planer för att kunna vara med och med så kort varsel kunde vi tyvärr inte gå med på detta.

Nåväl, Götaholm verkade inte ha behövt leta särskillt länge för det var deras vanliga målvakt som stod ändå när vi väl rullar upp på ett soligt Gamlestadsvallen.

Matchen börjar lite trevande med två lag som känner på varandra och mattan. Men ca en kvart in i matchen är det Real som tar tag i taktpinnen och börjar spela sig uppåt på Götaholms planhalva. Jerry längst fram kämpar och springer och tvingar Götaholm att spela långt gång på gång. Där står Riccardo och Wibba oftast rätt och samlar upp bollarna och vi försöker åter igen bygga upp vårt spel. Tyvärr är vi lite för långsamma i uppspelsfasen och lyckas inte riktigt etablera något spel i sista tredjedelen. När Jerry går sönder efter en halvtimma spelad är det Ilmar som får komma in och löpa i anfallet och han gör det bra men blir ofta lite för ensam där uppe.

Men så i den 37:e minuten hittar Andres Joel med en snabb frispark, Joel spelar snett inåt bakåt till Kalle som drar till med vänstern men bollen smiter tätt över ribban tyvärr. Detta är den hetaste chansen i en annars ganska chansfattig första halvlek. Real är laget som haft mest boll medan Götaholm försökt spela långt på anfallarna Abdi och Fenan.

Andra halvlek börjar ungefär som den första slutar, Real fortsätter försöka spela medan Götaholm mest slår långt. Vi skapar ett par halvchanser där Andres skott från utanför straffområdet är det närmsta vi kommer ett ledningsmål. Men så i den 58:e minuten kommer kallduschen. Det är en långboll där vi inte riktigt hänger med i försvaret och Götaholm tillåts komma in i straffområdet lite för enkelt och ett inlägg mot första stolpen är GBK lite hetare och bollen rullar retligt in bakom Junior. 1-0 alltså, men vi viker inte ner oss för det. Vi fortsätter trycka upp och nu skapar vi en del lägen där vi borde ha kvitterat. Ahmed, som hoppat in istället för Andres, får bollen en knapp meter från mållinjen och har helt öppet mål men drar bollen över på nåt sjukt sätt.

Vi fortsätter trycka upp laget och pressa för kvittering men tyvärr tappar vi lite fokus defensivt och under 5-6 minuter i mitten av andra ger vi bort matchen helt. Vi gör flera missar och tar inte riktigt jobbet hemåt och i den 76:e minuten tillåts Götaholm komma fyra mot två och kan enkelt spela bollen förbi vårt försvar och lägger in bollen i öppet mål. Bara minuten senare är det återigen ett misstag från oss och bollen slås till en helt ensam Götaholmspelare som enkelt rakar in 3-0 från utanför straffområdet.

Efter denna period av felpassningar och misstag tar vi tag i spelet igen och börjar spela enklare och rakare spel. Vi tuggar oss sakta uppåt och vinner en frispark på offensiv planhalva med tio minuter kvar av matchen. Alex Brask som haft ett par fina inlägg, bland annat bollen som ledde fram till Ahmeds friläge, slår in bollen och efter lite röra i Götaholms straffområde är det Kalle som är där och manglar in bollen.

Götaholm blir lite nervösa efter reduceringen och börjar spela lite mer grisfotboll. Vi skapar egentligen inte så mycket mer och är tyvärr aldrig riktigt nära att hota deras ledning nånting mer. En Götaholmspelare gör en numera kallad ”Götaholmklassiker” och drar Kalle i kuken och åker på en utvisning och detta är det sista som händer i matchen innan domaren sätter pipan i munnen och blåser av. Denna besatthet i det manliga könet hos Götaholmspelarna verkar vara ett återkommande tema, vi minns ju alla förra säsongens sista match när Andres fick kalsongerna söndertrasade efter en duell med Götaholms Shahram Mansouri. Vi föreslår en workshop till Götaholm i hur man tar kontakt med andra män utan att göra sig skyldig till sexuella trakasserier i sann metoo-anda.

Nåväl, matchen slutar alltså 3-1 till hemmalaget Götaholm, stor besvikelse i Real såklart efter att ha skänkt bort tre poäng i den andra halvleken. Vi hade inte riktigt orken att spela vårt spel idag och det märktes att framförallt Johan och Johan saknades enormt. Men vi tar med oss det fina spelet vi hade stundtals och fortsätter träna ännu hårdare så kommer trepoängarna fortsätta trilla in.

Nästa torsdag tar vi emot Syrianska/Arameiska hemma på Bergsjövallen, men innan dess har vi träning som vanligt måndag och onsdag. Viktigt att alla försöker dyka upp på dessa så vi skapar bästa möjliga förutsättningar för oss själva att fortsätta vinna!