Gunnared – Real Maskin 1-3 (matchen avbruten)

Fyra tuffa matcher kvar och i torsdags var det luriga Gunnared som stod för motståndet.

Vi kan ju börja med att konstatera att det var ett helt annat lag än det vi mötte i våras. Den här gången var det ett Gunnared som faktiskt försökte spela lite boll och man hade fått in ett par nyförvärv som höjt kvaliteten avsevärd. Bland annat Real-bekantingarna Kasper och Djem.

Gunnared kom från en tuff förlust senast mot Vatra med 5-0 men var innan sommaren nära att plocka poäng mot serieledarna Croatia men där man till slut åkte på stryk med 4-3.

Maskinen kom till match med ett riktigt starkt manskap, trots avsaknaden av skyttekungen Farsan. Vi ställde upp med följande startelva:

Matchen startar i ett ganska högt tempo och det är Real som tar tag i taktpinnen. Med hög press sätts Gunnaredförsvaret på prov redan från minut 1. Det skapas ett par lägen och redan i den fjärde minuten håller sig PH-Tim framme på ett inspel av Jagge och gör 1-0 till Maskinen.

Vi fortsätter föra spelet men Gunnared är inte helt ofarliga. Deras bäste målskytt Hiwa Gholamzadi ligger hela tiden och lurar ute på vår högersida. I den 17:e minuten är det just där bollen hamnar och Gholmazadi driver bollen och får den lite turligt förbi hela Real-försvaret och kan enkelt placera in kvitteringen bakom Wiklund.

Efter detta tappar vi lite fokus och låter Gunnared ta över taktpinnen litegrann. Dock skapas inte mycket från deras sida utan det är fortfarande Real som har de vassaste lägena. Vårt nykomponerade mittfält med debuterande Tobbe och comebackande Taco funkar väldigt bra och Lukas som är tillbaka skapar hela tiden oreda för Gunnaredförsvaret.

Vi är nära att ta ledningen flera gånger men om det inte är deras målvakt som storspelar så är det en försvarare som offrar sig. Känslan är att 1-1 kommer stå sig till halvtid.

Men vem kliver fram då om inte vår kapten för dagen Wibba. På en perfekt hörna från IR håller han sig framme och nickar in bollen, som så många gånger förr. Vår egen Sergio Ramos. Mycket vackert och resten av halvleken spelas av ganska lätt från vår sida.

I andra gör vi lite förändringar och Jonas och Ceder kommer in på mitten. Dessa eminenta herrar visar direkt sin klass och hur sjukt är det inte egentligen att vi kan ha två så bra spelare på bänken? Nåväl, en vägg-klackpassning mellan just Jonas och Ceder frispelar Jonas som passar snett inåt bakåt till Seb som vackert rakar in bollen vid stolproten. Klapp-klapp hela vägen och en given kandidat till årets mål.

3-1 alltså i den 50:e matchminuten. Efter detta tar Maskinen över mer och mer och känslan är att detta kan rinna iväg. Men då plötsligt slocknar ljuset och det blir bäcksvart. Det luktar lite brännt och det blixtrar tydligen från elskåpet. Domaren väljer att blåsa av matchen och det är ett antiklimax av sällan skådat slag.

Matchen alltså avbruten med halvtimman kvar att spela. Nu är det upp till förbundet att avgöra om matchen skall återupptas vid ett senare tillfälle eller om man kan fastställa resultatet 3-1. Vi hoppas givetvis på det sistnämnda då det känns oerhört märkligt att åka ut till Angered igen och spela 30 minuter, även om det såklart kan bli avgörande i toppstriden om det blir målskillnad till slut.

I och med att Gunnared inte heller har något att spela om så hoppas vi att det är även deras ståndpunkt att matchen ej behöver återupptas. Gunnared har även två flyttade matcher från i våras som man ska försöka klämma in, därav borde ju dessa vara viktigare att planera in.

Men detta ligger alltså nu på förbundets bord och vi hoppas kunna få besked så snart som möjligt så vi vet vad vi har att jobba med.

Just nu ligger fullt fokus på seriefinalen mot Croatia på torsdag. Räknar vi med tre poäng från matchen i torsdags ligger vi två poäng efter Croatia och har alltså chans att gå om dom nästa vecka.