Inför Real Maskin – Gambianska

Maskinen har inlett hösten bedrövligt, med en WO-match (träningsmatchen mot Bergsjö IF), två förluster och 2-14 i målskillnad. Detta har såklart många orsaker, dåligt tränade, många bortresta, otur med skador och avstängningar etc. Men detta är såklart något vi med gemensamma krafter tänker vända på.

Vi är ju ett höstlag som brukar vara som bäst i slutet av säsongen, men i år har vi faktiskt även gjort en okej vårsäsong. Detta bäddar ju för att Real ska nå sin bästa placering genom tiderna såhär lagom till 30-årsjubiléet. Men om vi ska nå ända fram är det hårt hårt jobb som gäller för samtliga.

Till matchen på lördag är Dubo, Andres och Johan tillbaka från sina avstängningar, istället är det Jonte som får sitta på läktarn efter att ha synat sitt tredje gula för säsongen i matchen mot Öjersjö. Freddan och Oggan är fortsatt skadade, men i övrigt ska Coach ha fått grönt ljus från samtliga spelare inför lördag.

Även i början av våren hade vi en lite tung period där vi fick mycket emot oss och hade lite svårt att få ihop ett lag, men då kom vändpunkten i matchen mot Gambianska på heden där vi ledde i stort sett hela matchen men tappade 2-0 till 2-2 i slutminutrarna. Trots det bittra poängtappet kändes det som ett steg i rätt riktning och att vi tog några kliv uppåt. Och mycket riktigt, efter den matchen tog vi tre segrar på de nästkommande fyra matcherna. Enda plumpen i protokollet under denna period kom i den hedersamma 3-0 förlusten mot Sveakurd.

Nu är det åter igen dags att kamma oss och kavla upp ärmarna och börja arbeta som ett lag.

Gambianska har bara spelat en match efter sommaruppehållet och där blev det 3-3 mot Surte i en match där Gambianska ledde med 3-0 i halvlek. Gambianska fick även två man utvisade i den matchen, försvararna Abdoulie Jammeh och Ebrima Konateh som alltså får sitta på läktarn på Bravida Arena på lördag.

Varmt välkomna till en härlig fotbollsfest på Bravida Arena på lördag!