Real Maskin – Bergsjön SK 3-2

Regnet låg som ett täcke över Kviberg när Maskinen rullade in på grusparkeringen. Andra derbyt på mindre än en vecka, och många frågade sig om matchen verkligen skulle gå att genomföra i det här vädret.

Men domaren tar beslutet om att planen är ok och blåser igång matchen som startar i ett rafflande tempo. Det är i princip omöjligt att slå en vanlig passning då bollen fastnar i lervällingen så det blir en hel del långbollar och Real fixar en hörna efter två minuter. Andres slår den mot bortre stolpen där Johan Magnusson håller sig framme och Maskinen tar ledningen med 1-0 i sin första målchans!

Vi startade med följande lag:

Efter målet tar vi över mer och mer och hittar en del fina kombinationer trots underlaget. Niklas kommer fram fint på sin högerkant och hittar in till Josef snett inåt bakåt men bollen går tätt utanför. Två minuter senare sker exakt samma och denna gången gör Josef inga misstag, 2-0 stenhårt placerat till höger om målvakten och Josefs första mål i Real-tröjan. Klockan tickar upp mot halvtimman spelad och Bergsjön börjar pressa på lite mer men Real håller emot bra. Andres blir pressad nere vid eget straffområde och slår upp en boll som går över Bergsjöns backlinje och Kone kommer fri mot BSK:s målis. Han sätter den stenhårt i krysset och här känns det som att vi kanske för en gångs skull kan döda matchen.

3-0 står sig till halvlek och vi pratar om att fortsätta som vi började och inte släppa in BSK i matchen. Men vad gör vi det första vi gör i andra? Just det, släpper in BSK i matchen. Bergsjön pressar ordentligt direkt och får utdelning på en av sina långbollar där Freddan och en BSK-anfallare går omkull i en duell i straffområdet. Domaren pekar på straffpunkten. Straffen ser ni här nedanför:

En otrolig räddning av Junior som knappt kan stå på mållinjen eftersom det är en enda stor vattenpöl. På den efterföljande hörnan är det en BSK-spelare som når högst men återigen får Junior sträcka ut sig och gör en riktig kalasräddning. Det dröjer dock inte särskillt länge innan Bergsjön får utdelning och med bara några minuters mellanrum får man in både 3-1 och 3-2 innan Real lyckas samla ihop sig och hitta rätt i positionerna igen.

Ahmed som kommit in får ett friläge men räknar inte med vattenpölarna på mållinjen och han ser att bollen rullar mot mål och börjar fira. Bollen stannar dock 10 cm från mållinjen i en vattenpöl och vi får fortsätta kämpa. Vi försvarar oss nu med näbbar och klor och satsar helt på kontringar. BSK är nära ett par gånger men lyckas inte få in några fler bollar och andra derbysegern är ett faktum! En otrolig känsla för Maskinen som efter de två derbyna i våras kammade noll och hade en målskillnad på 1-12…

Vi kämpar och sliter hela matchen trots att Bergsjön pressar ner oss långa stunder i andra. Hade vi spelat såhär hela säsongen så hade vi garanterat legat i toppen. Efter matchen mot Gamlestaden i juni har vi faktiskt bara förlorat en enda match och det var mot serieledande Tollered efter ett handsmål som borde blivit bortdömt. Vi har gått upp på en tredjeplats i hemmatabellen efter gårdagens seger!

Maskinen parkerar just nu på sjundeplatsen och det som kändes som ett helt ointagligt försprång till Gamlestaden på sjätteplatsen för ett par veckor sedan har plötsligt blivit ett gap på bara fem poäng upp. Och i nästa omgång möter vi just GaFF! Kan bli riktigt spännande med andra ord. Gamlestaden möter idag Bergsjö IF på bortaplan och det blir intressant att se om Bergsjö IF hämtat sig sedan den tunga förlusten mot Maskinen förra veckan. Gamlestaden förlorade senast mot Partille med 4-6 men innan dess har man haft en fin form med segrar mot Lekstorp och Götaholm.

Tyvärr fick Isaac sitt tredje gula kort och missar därmed nästa match, men i övrigt ska laget vara intakt om inget oväntat sker.

Nästa match är lördagen den 23 september kl 14:00 på Gamlestadsvallens konstgräs. Vi ses väl där?

Andra derbysegern på två veckor! #detharvänt #realmaskin #kaffekakatredjeraka #3p

Ett inlägg delat av Real Maskin BK (@realmaskinbk)