Real Maskin – BK St Jakob 0-5

Vi kom till match utan att egentligen veta särskillt mycket om motståndet. Vi visste att dom åkte ur sexan förra året precis som vi och att dom slog Pushers förra veckan med hela 7-0.

Trots två återbud kunde vi mönstra ett bra lag med hela fyra avbytare! Det har vi inte varit bortskämda med hittills, så det var positivt.

Bänk: Klaus, Alex, Dennis, Timmie

Provspelande Alex alltså med i truppen samt Timmie som gjorde en tillfällig (eller?) comeback.

Matchen startar och spelet böljar en del fram och tillbaka. Vi skapar ett par lägen som vi tyvärr inte lyckas förvalta. Istället är det nummer 10 i St Jakob med det passande namnet Jakob Söderberg som får en chans efter att vi slarvat lite på mittplan och dunkar upp bollen i Wiklunds första kryss. Söderberg som vi senare fick veta vunnit skytteligan flera år i rad i div 3 och 4.

Söderberg

Och det var egentligen Söderberg som var den stora skillnaden lagen emellan. Där vi saknade skärpa i avslutningslägena fick St Jakob utdelning i princip i varje läge.

Strax innan paus är det ännu en kontring där Söderberg hittar snett inåt bakåt till medspelaren Tim Haagensen och 2-0 är ett faktum.

I halvlek snackar vi om att hitta tillbaks till vårt spel igen, försöka spela enklare och rakare och inte trassla till det så mycket.

Vi inleder andra halvleken bra och skapar återigen några chanser men effektiviteten framför mål lyser med sin frånvaro. När Söderberg återigen bryter sig igenom vårt försvar och är ensam med Wiklund kommer plötsligt Jonas från ingenstans med en klockren brytning, tyckte alla, även domaren, men väljer ändå att blåsa straff pga ”försök till tackling”. Wiklund går åt rätt håll men straffen är hård och välplacerad, 3-0.

Orken börjar tryta och vi tvingas till några byten som var tänkta som ”nödlösningar”, både Timmie som inte tränat fotboll på ett tag och Klaus fick hoppa in med kvarten kvar. Vi tar över lite på slutet och lyckas komma till några avslut, Kasper med ett par bra skott bland annat. Men närmare än så kommer vi aldrig och istället är det St Jakob som kontrar in 4-0 och 5-0 i slutminutrarna.

En match där vi, trots resultatet, var med hela matchen. Vi spelar stundtals riktigt bra och gör mycket rätt. Men vi är lite för veka och ofarliga framför mål, brist för självförtroende månne.

Men vi tar några kliv framåt i varje match, förhoppningsvis ska det snart börja ge resultat också.

BK St Jakob var ett mycket trevligt lag att möta, idag var dom snäppet vassare. Men vi gör en bra match och krigar för varandra hela matchen. Härnäst väntar Stattena IF på träningslägret i Helsingborg, förhoppningsvis kommer årets första seger då!