Real Maskin – Fotö 5-0

Då var det äntligen dags, matchen vi väntat på i månader: Årets publikmatch! Vädret gjorde sitt bästa för att hålla folk hemma men ca 70 pers hade ändå letat sig till Bravida Arena, och dom ångrade sig nog inte med tanke på fotbollen det bjöds på.

Ledarstaben har fått laborera lite under veckan då vi saknade många givna startspelare, men spelarna som fick förtroendet gjorde det med den äran! Richard Jansson och nyförvärvet Marcus Cederqvist gjorde båda sin första match för säsongen och krönte den med varsitt mål. Vi fick även ett annat kärt återseende i Pascal Il Mosquito Francesconi och Junior som gjorde sin första seriematch för säsongen.

Vi ställde upp med följande startelva:

Richard hoppar in i mittförsvaret alltså brevid vår klippa Wibba och ett helt nykomponerat innermittfält med Erik och Mackan. Längst upp var Seb tillbaka i sin första seriematch efter skadan mot just Fotö i våras.

Vi har pratat om att sätta hög press direkt från start. På bänken fanns fem hungriga killar redo att hoppa in, så det var bara att springa tills man behöver byta.

Matchen startar lite böljande och Fotö verkar ha lite samma taktik som vi och det är en Fotö-frispark från 25 meter som letar sig tätt över ribban som är matchens första heta målchans.

Strax efter är det Reals tur med en frispark från några meter utanför straffområdet. Richard har fått tydliga instruktioner: Får vi frispark så sätter du den på mål. Och som han gör det, vår egen David Beckham. En perfekt inåtskruv som letar sig in i nätmaskorna via stolpen och 1-0 till Maskinen redan i den femte minuten.

Farsan gör 2-0

Otroligt skönt såklart och efter detta tar Real över mer och mer. Några farliga hörnor som kanske borde resulterat i nåt mer mål, men även några fina kombinationer. Det dröjer dock till den 27:e minuten innan en fin boll från Iversen letar sig fram till Seb som springer sig fri och blir kapad i straffområdet. Farsan stegar säkert fram och placerar in bollen återigen via stolpen och 2-0 är ett faktum.

Resten av halvleken är mest transportsträcka och Real lyckas hålla undan utan några större svårigheter.

I halvlek pratar vi om vikten av att vi är noga första fem i andra halvlek och att fokus fortfarande ligger på försvarsspelet.

Andra halvlek startar ungefär som den första med lite böljande spel åt båda håll, men inga direkta farligheter för något av lagen utan mer ställningskrig på mitten. Men i den 55:e minuten hittar IR återigen fram med en fin djupledsboll fram till Farsan som blir nergjord strax utanför straffområdet av samme gubbe som fällde Seb som ledde fram till straffen i första. Hans andra gula kort för dagen och Fotö får klara sig sista 35 minutrarna med en man mindre.

Efter utvisningen tar dock Fotö över litegrann och skapar ett par halvfarliga lägen, bland annat ett par frisparkar som Junior gör fina räddningar på. Men målen uteblir och istället är det Real som får en kontring där Farsan spelar Erik som lägger den vidare till Jonas som spelar tillbaka till Erik som enkelt kan lägga in bollen och göra 3-0.

Efter detta är det bara Real för hela slanten, bollarna matas mot Danis och Jocke som kommit in i anfallet, Pascal har lekstuga på vänsterkanten och det är bara en tidsfråga innan nästa mål kommer.

Mackan – debutant och målskytt

Det är en pigg Jonas som snappar upp bollen på högerkanten och går förbi två försvarare innan han spelar bollen snett inåt bakåt till Mackan som fint placerar in bollen i den bortre burgaveln med kvarten kvar att spela. Och sekvensen senare, direkt efter avspark, blir Jocke nerdragen och ytterligare en spelare i Fotö får syna det röda kortet.

4-0 och spel 11 mot 9 med dryga tio minuter kvar att spela. Här skulle man kunna tro att det skulle rinna iväg men Fotö krigar på bra och lyckas hålla stången ända fram till matchens sista minut när Paboy skickar in en hörna som efter lite grötande rullar in i mål. Jocke var på bollen sist och noteras för 5-0. Ridå.

Det var oerhört skönt att studsa tillbaka direkt efter förra veckans nesliga förlust i träningsmatchen mot Hermansby. Viktigt också att vi drar ifrån lite i toppen. Mycket positivt med denna matchen och samtliga spelare gör idag riktigt bra jobb. Junior spelar sin första seriematch för i år och håller nollan. Mackan och Erik spelar ihop på innermittfältet för första gången någonsin och löser det hur bra som helst. Richard kommer in som mittback i sin första match för i år och vi håller tätt bakåt mycket tack vare honom och vår mittbacksgeneral Wibba.

Vi tackar Fotö och domaren för en välspelad match. Trots två röda och ett antal gula kort var det en schysst och trevlig match att spela.

Nu blickar vi framåt mot nästa match där vi åker på besök till Lövgärdet och match mot formstarka Angered SK. Viktigt att vi gör en lika bra match då så är vi med ordentligt i toppen.

Publikmatchen i sin helhet samt höjdpunkter går att se här:

Bilder från matchen tagna av vår eminente fotograf Ahmed Gouda finns att beskåda här:

Sist men inte minst, stort tack till alla som kom och hejade fram oss till seger! Hala Maskin!