Mål: Mojje 2, Jagge 2, Rybo, Brask, och ett självmål

Ett i det närmaste hotfullt Roma United mötte oss utanför omklädningsrummet. ”Kan ni öppna elle?” väste någon åt oss. Lukas grät och svarade med darrande röst att vi inte hade någon nyckel. Efter ett taktiksnack som skulle få Mourinho att se ut som en pojklagstränare så mötes vi av strålande sol över Kviberg. Förrädiskt, skulle det visa sig.

Lillstraffsumparn, Kalle, Freddan, Straffsumparn

Rybo, Mange, Jimmie, Jagge

Mojje, Pascal

Bänk: Lukas, Jerry, Jim och Jonte

Matchen var till en början jämn, om det inte var så att Roma till och med hade viss fördel. Efter ca tio minuter så tog Roma ledningen efter att deras anfallare runnit igenom och träffat stolpe in. Strax efter hade de även ett tungt skott i stolpen, kanske – KANSKE var det det som fick Real-maskinen att vakna.

Jacob fick "Ronaldo-hoppa" två gånger under kvällen

Jacob fick ”Ronaldo-hoppa” två gånger under kvällen

Efter en halvtimme in i matchen och stundtals fint Realspel så letade sig ett högerinlägg fram till Jagge som med ett avslut som fick tankarna att leta sig till en flickor-11 match mycket rättvist kvitterade. Stark målvaktsinsats. 1-1 står sig i en halvlek där Real i den senare halvan av denna tagit tag i taktpinnen.

Andra halvleken var väldigt bra. Efter fem minuter så får vi en frispark i högerposition som Mojje slår in hårt mot straffpunkten. Romas försvarare var först på bollen, men hade en testosteronfylld Mange i ryggen och vågade inte göra annat än att distinkt trycka in bollen i eget mål. Klokt, tänkte publiken runt Kviberg.

Ett Real som neppeligen slarvat på försäsongsträningen sprang sedan ner ett allt mer tröttkört Roma, som stundtals tycktes vara förvirrade över vilken idrott som utövades – asså dom tog typ hands tio gånger. Mojje rann igenom och tryckte snyggt in 3-1 och en lättnadens suck ljöd från Reallägret. Efter att målvakten försöker Neuera (ja, det är ett verb nu) och diverse flipperspel så landar bollen hos Jagge som en bit utanför straffområdet gör sitt andra för dagen i öppet mål.

5-1-målet var något speciellt. Rybo var huvudperson, väggade med Lill-brask, Mojje och Mange och rundade målvakten mycket snyggt. Det såg ut ungefär såhär:

Efter det så gjorde Jimmi mål efter fint genomlöp i djupled och bra avslut. Därefter så drar Freddan på sig sitt andra gula kort. Det såg ut ungefär såhär:

Det har börjat åska och ösregna nu och på den efterföljande frisparken så trycker Roma in 6-2 med en hård frispark i vänster hörne. Matchen är nästan över när Mojje förnedrande klackar in 7-2 förbi en passiv målvakt.

En stark laginsats där alla tamigfan var bra och med fina individuella prestationer. Bra försvarsspel och stundtals bra rull.

Matchens lirare: Mojje. Eller Rybo. Eller Jimmi.

Vid pennan: Joel Straffsumparn Elfving Svensson