Utbynäs SK – Real Maskin 3-0

Dagen började med frukost 07:15 i klubbstugan. Alla var sjukt nog i tid, till och med Pascal! (Men Brask var ju inte med, annars hade det garanterat varit en gubbe som droppade in runt 8-snåret med jägerflaskan i bakfickan). Bra stämning och Jagge får som vanligt ta emot en del gliringar om både det ena och det andra. Coach drar genomgången och det visar sig att vi ska starta med en klassisk 4-4-2. Junior i mål, Freddan Jonte Kalle Timmie
i backlinjen. Jagge Johan Joel Andres huserade på mittfältet medan
Marcus Pascal var dagens anfallare

150221 Utbynäs - Real Maskin

Truppen inför säsongens första match mot Utbynäs SK

Första halvlek började lite trevande, både Real och Utbynäs verkade lite ovana vid bollen och underlaget. Maskinen tog emellertid tag i taktpinnen i matchens inledning och hittade flera fina kkombinationer. Det märks att vi tränat bra under försäsongen och det är kul när det visar sig på match.

Ju mer halvleken led tog dock Utbynäs över mer och mer. Dom skapade en del halvchanser men Real försvarade sig bra och lyckades hålla Utbynäs utanför farozonen.

Så i halvlekens slutskede fick Utby en frispark ett par meter utanför straffområdet. Efter en jätteräddning av Junior studsar bollen runt lite i straffområdet och rullar till sist snöpligt över mållinjen, strax efter detta blåser domarn av, halvtid.

I halvlek kommer ett par förändringar. Nyförvärven ska nu få chansen att visa upp sig för första gången inför storpubliken på Kviberg! Hela 13 pers hade tagit sig dit denna kyliga lördagsmorgon, trots den okristliga matchstarten (tack SvFF!). Imponerande oavsett!

Sune ersätter Jagge och Lukas hoppar in för Freddan.

Andra halvlek börjar lika tråkigt som första slutar med ännu ett snöpligt baklängesmål. Real är inte riktigt med i försvaret och Utbynäs kan lätt rulla snett inåt bakåt, Junior är där men lyckas inte få grepp på den och 2-0 är ett faktum.

Efter detta spelar Real åter upp sig litegrann och börjar spela som ett lag igen. Janerik går in för Timmie och Jonte Pohl blir inbytt för Andres. Real trycker på och Utby får försvara sig med näbbar och klor. Många fina löpningar och ett par riktigt vassa chanser, men ingen boll som vill hitta in i mål. Istället lyckas Utbynäs åter igen tråckla sig förbi ett realförsvar som hamnar lite på efterkälken. 3-0, och schack matt.

Trots 3-0 i röven fanns en hel del ljusglimtar, stundtals ett riktigt fint spel och vi skapar ändå en del riktigt vassa chanser. Imorgon väntar Lärje/Angered, samma tid och samma plats.