Inför Götaholm – Real Maskin


Årets bottenstrid är ett riktigt getingbo. Fem lag är det som slåss om att undvika de två nedflyttningsplatserna. Partille ligger sist, men har en uppåtgående trend och möter det sjunkande skeppet Bergsjön SK i sista omgången. Ett BSK som inte vunnit en match sedan mitten på Augusti. Götaholm nästsist och möter alltså Maskinen hemma. Lekstorp precis ovanför strecket får det tufft när man ska bege sig upp till Bergum och Pushers kan inte heller andas ut riktigt då man ska upp till Bläsebo och möta skickliga Sveakurd borta. Croatia har exakt samma förutsättningar som man hade inför sista matchen 2014. Då låg laget också fjärde sist och var tvungna att förlora med minst två mål samtidigt som lagen under vann sina matcher. Tyvärr för Croatia var det precis vad som hände då. Det är inte omöjligt att det blir en repris i år. Här kan du läsa en liten krönika om den rafflande säsongsavslutningen 2014: Säsongsavslutningen 2014

Det är ett Götaholm i fritt fall som får besök av Real Maskin i årets sista seriematch. Götaholm som förvisso ryckt upp sig ordentigt på slutet, men frågan är om det räcker? I september tog man tre efterlängtade segrar, bland annat spelade man bort Tollered från guldet efter 5-2 hemma på Gamlestadsvallen. Tyvärr rådde GBK inte på Bergum i senaste matchen och därmed har man inte saken i egna händer inför sista omgången. Även om Götaholm vinner på lördag är det alltså inte säkert att de klarar sig kvar, man måste helt enkelt förlita sig på att andra resultat går deras väg. Det är en jobbig situation de har satt sig i, den anrika föreningen från Gamlestaden. Men vi kan nog räkna med att det kommer vara ett hungrigt lag som är taggade till tusen för att göra sitt för att klara kontraktet.

Götaholm inledde säsongen fint med oavgjort mot Lekstorp, seger med 8-0(!) över Partille och uddamålsförlust mot Bergsjö IF. Men sedan dröjde det alltså tills serien vände innan man kunde ta nästa trepoängare, även den mot just bottenkollegan Partille. Dessa sex poäng kan mycket väl bli avgörande när serien nu ska avslutas på lördag.

Tyvärr har Real sedan de två derbysegrarna i september hamnat i en liten svacka. Två oavgjorda matcher och en förlust på de tre senaste imponerar föga. Man har krånglat till det, gjort det svårt för sig och inte riktigt krigat för varann. Då är det svårt att vinna matcher. Förhoppningsvis ska vi få upp den där gnistan igen till årets sista match så ska vi avsluta säsongen på ett snyggt sätt.

Johan Magnusson är tillbaka från avstängning, men istället får Jagge se matchen från Gamlestadsvallens VIP-läktare efter att ha fått syna det röda kortet senast. Freddan har dragits med en fotskada under veckan och vi får se om han är tillbaka till matchen. I övrigt ska samtliga spelare vara tillgängliga för spel.

Efter matchen kommer vi ha en liten säsongsavslutning med bastu och käk.

Glöm inte anmäla er till årsfesten den 28/10!

Vi ses på lördag