Inför Gunnared – Real Maskin

På torsdag beger vi oss återigen till Angereds mörka skogar, denna gång för att möta Gunnared KIF.

Gunnared jagar fortfarande sin första seger och det kommer garanterat vara ett hungrigt lag vi får möta. Det har varit en tuff säsong för laget som sånär gick upp i sexan förra året (man föll på målskillnad till slut). En poäng på åtta matcher och den kom i andra omgången mot Celtic. Man var dock nära att få med sig en poäng i sista matchen innan uppehållet mot serieledarna Croatia, men Croatia lyckades göra 4-3 i matchens slutskede.

Gunnared har två uppskjutna matcher och har därför bara spelat åtta matcher, efter ett långt uppehåll ställdes man förra veckan mot Vatra i en match som slutade 5-0 till Vatra.

Real å sin sida har redan hunnit spela två matcher efter sommaren där man tog en stabil seger mot Fotö med 5-0 och nu senast fick med sig en poäng mot Angered SK.

Gunnared har inte legat på latsidan under sommaren utan har fått in tre fina värvningar i Behxhet Azizi från Vatra samt två för Real välkända namn i Kasper Nilmad och Djem Aydogan. Azizi stod för två mål i uddamålsförlusten mot Croatia och Kasper och Djem vet vi är två duktiga lirare som säkert kommer komma extra taggade för att möta sitt gamla lag.

Även Real har varit aktiva på värvningsfronten och publiken kommer få se debuterande Tobias Olovsson och comebackande Lukas Wallmander på torsdag.

Senaste matchen mellan dessa båda lagen slutade 6-1 till Real, men det var faktiskt Gunnared som tog ledningen genom Hiwa Gholamzadi som även är lagets främste målskytt med sina fem baljor i år.

Efterhand käkade sig dock Real in i matchen och efter fyra(!) mål av Farsan, ett av Andres och ett av Erik kunde man gå hem med tre poäng den gången.

Du kan läsa allt om den matchen här!

På torsdag ska vi ta tre poäng igen och vi förutsätter att alla kommer komma taggade till tusen till match.

Vi kommer mönstra ett fint lag och har inga avstängningar så vi har verkligen chansen att visa oss från vår bästa sida.

Det är ett angenämt problem för ledarna att ta ut laget nu när flera spelare är tillbaka och vi har en bred fin trupp så det gäller att man kommer och visar upp sig på träningarna om man vill spela match.

Vi har allting i egna händer och gör vi bara jobbet så som vi gjort båda matcherna hittills efter sommaren så får vi fira med uppflyttningsfest i oktober!

Vi ses på torsdag!