Inför Real Maskin – Croatia Göteborg

Då var det dags att möta det andra topptippade laget, Croatia Göteborg. Ett lag vi haft många duster mot genom åren!

Rasta & Dalla hade som sagt inför säsongen tippat att Croatia skulle vara det andra laget att hamna före Real Maskin i tabellen (hela tippningen hittar ni här). Croatia slog bland andra 6A-lagen Bergsjö IF och Inter Linné i träningsmatcher inför säsongen, något som säkert bidrog till hajpen kring laget.

Än så länge parkerar man dock på en fjärdeplats i en lite haltande tabell. Croatia har lagt sina matcher lite udda och hade först en månads uppehåll mellan sina två första matcher medan man nu spelar två matcher på fem dagar.

Hittills har laget slagit Partille i premiären och Vatra nu senast i lördags medan man åkte på en snöpplig förlust mot Gothenburg Celtic däremellan med 5-4. Man har alltså chans att gå upp på en andraplats om man slår serieledarna på torsdag.

I lördags såg man ganska så trötta ut under första halvlek mot Vatra men i andra vaknade man alltså till då man vände och vann med 3-1. Två mål kom från deras nyförvärv nummer 12 Aleksandr Kravetski som också är lagets bäste målskytt med tre mål. En snabb och teknisk högerytter som vår vänsterkant kommer få det jobbigt mot på torsdag.

Real har å sin sida ett par spelare borta jämfört med förra matchen, Jagge och Wibba står över och istället är det David som kommer göra seriepremiär för i år. Även Dennis tar plats i truppen på torsdag. Seb är fortsatt skadad och blir nog borta ett par veckor till.

Farsan har chansen att rycka ifrån i skytteligatoppen, får se om han lyckas överlista Croatias försvar.

Det är seriens två starkaste försvar som möts på torsdag, Croatia och Real är lagen som släppt in minst mål den här säsongen. Croatia snittar dock två insläppta/match medan Real har ett snitt på ynka ett insläppt/match.

Det har genom åren varit flera spännande matcher mellan dessa båda lagen. Senast lagen möttes var 2017 och då dröjde det till matchens sista spark för att avgöras när Andres gjorde mål från halva plan. Det var även Wibbas debut i den vackraste av tröjor. Läs allt om den matchen här

En annan spännande match mellan lagen var sista matchen i div 6A 2014. Båda lagen kunde teoretiskt klara sig kvar men var beroende av resultaten i de andra matcherna. Croatia hade inför sista omgången bäst utgångsläge och skulle klara sig både på oavgjort och även vid förlust om inte alla andra bottenlag gick och vann sina matcher. Real var tvungna att vinna med minst två mål för att säkra platsen i div 6. Hur det slutade? Alla bottenlagen vann, Real vann mot Croatia med 3-1 och Croatia blev förpassade ner i sjuan.

Här kan man se det avgörande 3-1 målet i vårmötet 2014, straff slagen av Jonte:

Som sagt, många legendariska matcher mellan dessa två lag genom åren. Förhoppningsvis ska det bli en spännande och rolig match även på torsdag. För Reals del handlar det om att bibehålla serieledningen, Croatia behöver tre poäng för att inte halka efter i toppstriden. Det kommer garanterat vara två taggade lag som drabbar samman på Bergsjövallens fina gräsmatta. Vi ses där!