Inför Real Maskin – Gamlestaden FF

På onsdag kommer Gamlestaden FF på besök till Bergsjövallen. Maskinen kommer från en tung förlust senast mot Bergsjö IF och kommer vara taggade till max för revansch. Gamlestaden slog Tollered i förra omgången med 2-0 och ligger nu bara en poäng bakom Real.

Real har inte slagit Gamlestaden sedan 2017 när Freddan sköt det avgörande 1-0 målet och Robin stod för ett par riktiga kalasräddningar nere på Bergsjövallens gräs. 2018 hade Real en rejäl svacka på våren och kom till match med endast 10 spelare, det blev förlust med hela 2-7. På hösten skulle Real vunnit om det inte vore för att Gamlestaden fått inte mindre än tre felaktiga mål tilldömda sig, läs den matchrapporten här!

Sedan dess har Gamlestaden tappat flera av sina tongivande spelare, Richard Björnander och Tobbe Bui kanske de viktigaste, men även gubbar som Robin Forsberg och Leo Kyriazis har lämnat (Lukas Wallmander också förstås).

Förra säsongen inledde Gamlestaden starkt men avslutade svagt med fyra förluster på de sex sista matcherna. Man hamnade till slut på en fjärdeplats i tabellen. Lagets tre bästa målskyttar förra säsongen har dock lämnat och man har inte riktigt lyckats ersätta dessa denna säsong.

I år är det nyförvärvet Efraim Möller som stått för lagets målproduktion med sina fem mål (mer än hälften av lagets nio). Möller fick dock sitt tredje gula kort i senaste matchen mot Tollered och missar därmed mötet med Real.

Möller

I Real är Mange mos tillbaka från avstängning och Jim som varit borta pga sjukdom de senaste två matcherna är även han tillbaka. Två mycket viktiga pjäser när Maskinen ska kriga hem tre poäng. Detta gör att vi får en oerhört tuff konkurrenssituation i laget igen.

Matchen spelas på Bergsjövallens konstgräs på onsdag kl 19:45. Vi ses där!