Inför Tollered – Real Maskin

På söndag är det dags för Maskinen att besöka en av Göteborgs yttersta kranskommuner när man beger sig till Tollered och Spinnarvallen.

Vi möter ett Tollered som hittills denna säsong gjort näst flest mål i serien (14), men även släppt in flest (15).

Real å sin sida har mäktat med åtta mål framåt såhär långt och det är faktiskt bara Bergsjö IF och Tollered som gjort fler. Samtidigt har vi bara släppt in fyra och där är det bara Croatia som är bättre med sina två insläppta.

Tollered har en match mer spelad än oss och ligger en poäng efter. Man inledde säsongen med uddamålsförluster mot Croatia och Härlanda (torsk med 3-2 i båda matcherna). Sedan tog man två fina segrar mot Syrianska (5-2) och Vatra (4-2) innan man åkte på pumpen i senaste omgången mot Bergsjö IF (1-5).

Som vanligt är det den evige målmaskinen Björn Mellberg som stått för flest mål i laget i år med sina fyra fullträffar.

I Real är det Tobbe och Lukas som toppar den interna skytteligan med två mål var.

Vi kommer tyvärr behöva klara oss utan Kalle som fick gå av med bruten näsa senast. I övrigt är laget hyfsat intakt, med lite småskavanker här och där som vanligt. Förhoppningsvis blir det comeback och säsongsdebut för vår käre Wibba dock! Wibba blev utsedd till årets spelare förra säsongen och var en otroligt viktig pusselbit när vi tog oss upp i sexan. I år har han missat säsongsinledningen pga skada, men positivt är att vi ändå kunnat hålla ihop försvaret på ett föredömligt sätt i hans frånvaro. Förutom att han är en klippa i försvaret är han även ett ständigt hot framåt och med sina tre mål på elva matcher kom han tvåa i den interna skytteligan förra året.

Vi vet att Tollered är ett tungt lag att möta. Det brukar bli mycket långbollar mot deras duktiga forwards och en hel del kamp. Det har blivit en del jämna matcher mot Tollered genom åren, där ”Rånet på Bergsjövallen” 2016 kanske är den match som sticker ut mest. Efter att vi haft 1-0 i halvlek får Ödlan syna det röda kortet 30 sekunder in i andra och när vi får en tveksamt dömd straff emot oss i matchens slutskede så är det god natt.

Senast vi möttes var 2018 och den matchen slutade 1-0 till Tollered även i denna match på ett mål i slutminutrarna. Det finns alltså lite gruvlig revansch för Maskinen att uthämta i år mot Tollered. I år ska vi se till så att om det är nåt lag som gör mål i slutet så är det vi.

Haris, Anton, SEB, Joel och Andres är fortfarande på skadelistan men de tre sistnämnda är tillbaka i träning och kan förhoppningsvis vara tillbaka för fullt inom kort.

Tollered har tre spelare som står på två varningar var och därmed riskerar avstängning vid nästa gula kort: Nissan Svensson, Oscar Mattsson och Martin Persson. I Real är det bara Mangemos som dragit på sig två varningar hittills denna säsong.

Matchen startar kl 14:00 på söndag. Tre poäng ska hämtas hem till Kortedala, och så är det med det!