Inför Surte – Real Maskin

Dags för sista matchen innan VM-uppehållet och för Reals del kommer det inte en dag för tidigt. Vi har fått skrapa ihop gubbar till höger och vänster de senaste matcherna och blev även tvungna att lämna en WO i maj då vi inte fick ihop lag. Tränartrojkan har fått trolla med armbågarna ju längre säsongen har gått och det är egentligen bara två matcher under hela våren vi kunnat ställa upp med fullt lag, trots 28 registrerade spelare i truppen.

Nåväl, vi beger oss alltså upp till Surte där vi ju har fina minnen från 2016 då det ju blev seger för Maskinen med 4-0 i en match vi dominerade från början till slut. Matchrapporten från den matchen hittas här. En inhoppande Dubo briljerade senast på ”Parken” och stod för två delikatessframspelningar i andra halvleken.

Även i höstmatchen hemma på Bergsjövallen hade Real en 4-0 ledning med halvtimman kvar att spela. Tyvärr släpper vi in Surte lite väl enkelt i slutet av den matchen och det blir onödigt spännande när Surte får göra 4-1, 4-2 och 4-3 med tio minuter kvar. Mot slutet jobbar vi dock upp oss igen och petar in 5-3 vilket också blir slutresultatet. Den matchrapporten hittar ni här.

2016 slutade ju snöpligt för Surte som efter att ha lämnat WO i sista matchen blev uteslutna ur serien. Man skulle annars slutat sjua eller åtta och var inte i närheten av bottenstriden, men visste förmodligen inte om regeln som säger att lag som lämnar WO i den avslutande omgången blir uteslutna. Men det blev alltså bara ett år i sjuan för Surte som nu är tillbaka i 6A efter att ha slutat fyra i div 7A förra året.

Men vi har ju faktiskt även mötts en gång redan i år, nämligen i seriepremiären där ju Real tappade en 3-1 ledning med kvarten kvar och den matchen slutade 3-3. Surt såklart att tappa två poäng där, men vi har åtminstone inte förlorat mot Surte än (någonsin?). Och så skall det förbli även efter morgondagens match! Ref från årets match finns här.

Surte har tagit lika många poäng som Maskinen såhär långt, men ligger en placering ovanför på bättre målskillnad. Man har visat sig vara svårslagna i år och har endast fyra förluster i bagaget denna säsong. Samtidigt har Surte bara en seger och den kom emot jumbon Partille i en match där måltjuven Rade Radovic avgör i den 88:e minuten. Samme Radovic gjorde Surtes båda mål i förra omgången mot Syrianska, en match Surte förlorade med 4-2 till slut.

Rade Radovic

Radovic har stått för nästan hälften av Surtes mål med sina sju fullträffar i år och ligger på delad fjärdeplats i skytteligan i 6A. 34-åringen stod även för 36 mål förra säsongen vilket gjorde att den forne div 2-spelaren snittade smått otroliga 2,4 mål/match. Där har vi en gubbe att hålla koll på med andra ord.

I övrigt har Surte varit ett ganska lugnt lag i år där den enda utvisningen hittills drabbade Klas Peter Christia Magnusson i slutminuterna mot Partille. En spelare riskerar avstängning vid nästa varning, nummer 11 Viktor Snow.

I Real har man till denna match kallat in samtliga tillgängliga spelare och det blir spännande att se hur tränarna väljer att formera laget.

Farsan är avstängd efter sitt tredje gula kort förra veckan. Istället är Jagge tillbaka från sin avstängning. Även Sebbe är tillbaka från sin skada och han såg riktigt pigg ut på träningen i onsdags! Två spelare riskerar avstängning vid nästa gula kort, Niklas och Riccardo.

På skadelistan har vi fortfarande Lukas, Mange, Ahmed, Jerry och Tobbe.

Nu krigar vi tillsammans för varandra och ger allt imorgon! Tre poäng ska hem till Kortedala! Hala Maskin!